Νωρίς το απόγευμα (16.30) η συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς για την αυριανή ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα. Και είναι βέβαιο ότι ο Πορτογάλος θα τηρήσει με συνέπεια τις παραδόσεις. Κοινώς δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να ρίξει έστω μια ματιά στα… χαρτιά του για όσα ετοιμάζει για αυτόν τον «τελικό» πρόκρισης.

Ισως μάλιστα αυτή τη φορά να έχει και έναν λόγο παραπάνω. Διότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο 52χρονος όντως φλερτάρει με την ιδέα να εμφανίσει έναν διαφορετικό Ολυμπιακό απέναντι στον Μπαράκ Μπαχάρ και την ομάδα του μία εβδομάδα μετά το αντάμωμα στο «Σάμι Οφερ» της Χάιφα. Διαφορετικό σε διάταξη. Διαφορετικό σε πρόσωπα… Κυρίως διαφορετικό σε φιλοσοφία. Ολυμπιακό α λα… «Καραϊσκάκης», έτοιμο να πάρει την κατοχή της μπάλας, να δημιουργήσει, να επιτεθεί. Να δημιουργήσει προϋποθέσεις πρόκρισης από τη θέση του φαβορί.

Ενδείξεις

Φυσικά προς το παρόν όλα αυτά είναι ενδείξεις και κάποιες δοκιμές στον Ρέντη (19.30 η αποψινή τελευταία προπόνηση πριν από το ματς). Στοιχεία που φαίνονται μέσα από ασκήσεις τακτικής δίχως να επιβεβαιώνουν αν πρόκειται για το βασικό πλάνο ή για κάποιο εναλλακτικό. Γίνεται κατανοητό όμως ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κατά νου το 4-2-3-1 με τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ να παίρνει θέση στο «10» και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να αναλαμβάνει την ευθύνη από τον αριστερό διάδρομο. Οπως γίνεται κατανοητό και το γεγονός ότι «μέσα» στις δοκιμές είναι και ο Πιέρ Κούντε σαν παρτενέρ του Γιαν Εμβιλά – θα είναι και ο Γάλλος το απόγευμα στη συνέντευξη Τύπου.  

Αλλη ομάδα

Μπορεί δηλαδή να δούμε Ολυμπιακό με Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλά, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ζινκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Μασούρα και Τικίνιο; Προφανώς. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Πολλώ δε μάλλον για το αρχικό σχήμα. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς θα είναι δύο: Ο Μαμαντού Κανέ και ο Αγκιμπού Καμαρά θα μείνουν εκτός, όπως βεβαίως και οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Μαντί Καμαρά, Γιουσέφ ελ Αραμπί που δεν χώρεσαν ούτε στην εντεκάδα του πρώτου ματς. Χθες η προπόνηση των Ερυθρολεύκων έγινε τελικά στον Ρέντη (20.00) και όχι στο «Καραϊσκάκης» όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.   

Πάνω από 20.000

Στο μεταξύ οι φίλοι των πρωταθλητών εξαφανίζουν τα εισιτήρια του αυριανού ματς. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση η προπώληση ξεπέρασε ήδη τις 20.000. Η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τους Ισραηλινούς – όπως φυσικά και των εισιτηρίων διαρκείας – θα συνεχιστεί και σήμερα (10.00-18.00) από τα εκδοτήρια, όπως και όλο το 24ωρο online. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν διατίθενται μεμονωμένα εισιτήρια για το πέταλο της Θύρας 7, αφού στις Θύρες 3-7 ισχύουν μόνο εισιτήρια διαρκείας.