Σε γυναικεία χέρια παραδίδεται το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, η Πρέμιερ Λιγκ. Η διοργανώτρια Αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος εξέλεξε ομόφωνα τη γνωστή φίλη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Αλισον Μπρίτεν ως την επόμενη πρόεδρό της.

Στις αρχές του επόμενου έτους θα αντικαταστήσει τον προσωρινό πρόεδρο Πίτερ ΜακΚόρμικ, ο οποίος ανέλαβε στη θέση του Γκάρι Χόφμαν που εξωθήθηκε σε παραίτηση λόγω της στήριξης που έδωσε για να μεταβιβαστεί η Νιούκαστλ σε σαουδαραβικά κεφάλαια.  

«Είμαι φίλαθλος του ποδοσφαίρου από παιδί κι έτσι είμαι απόλυτα ενθουσιασμένη που αναλαμβάνω πρόεδρος της Πρέμιερ Λιγκ. Θα είναι πραγματικό προνόμιο να μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη σχεδίων για το μέλλον και να συνεργαστώ με όλα τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και επιτυχία», υπογράμμισε η Μπρίτεν.

Η νέα πρόεδρος της Πρέμιερ Λιγκ έχει διατελέσει σε υψηλόβαθμες θέσεις στον τραπεζικό κλάδο της Βρετανίας, ενώ κατά την παραμονή της για είκοσι χρόνια στην Barclays ήταν σύμβουλος των τριών τελευταίων βρετανών πρωθυπουργών. Αυτή τη στιγμή είναι διευθύνουσα σύμβουλος του κολοσσού στον τομέα της φιλοξενίας, Whitbread.  

«Η Αλισον είχε θετικό αντίκτυπο σε κάθε οργανισμό στον οποίο συμμετείχε, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχει στην Πρέμιερ Λιγκ ως πρόεδρος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος Ρίτσαρντ Μάστερς.  

«Εχει ένα τεράστιο ιστορικό επιχειρήσεων, κάνει τα πράγματα με ένα χαμηλών τόνων στυλ και είναι σεβαστή και συμπαθής σε όλους τους κλάδους όπου έχει εργαστεί».