Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Σωκράτης Μάλαμας έπεσε ακουσίως στην αρένα των social media που τόσο αρέσκονται στις «ακυρώσεις» χωρίς διασταύρωση λοιπών στοιχείων. Αφορμή ήταν τα δύο πανό που ανέβηκαν σε συναυλία του στο Πέραμα Ρεθύμνου.

Το ένα έγραφε «Βιαστής Είναι» για την υπόθεση Λιγνάδη, το άλλο «Δηκεοσήνι» – επίτηδες ανορθόγραφο καθώς έτσι το έγραψε η οικογένεια του Ρομά Νίκου Σαμπάνη. Οπως φαίνεται στο βίντεο, ο Σ. Μάλαμας απάντησε:

«Η νομική κουλτούρα και η κυβερνητική παίζουνε λάθος ποδόσφαιρο στο γήπεδο και πετάνε την μπάλα στις κερκίδες, κάπως έτσι… Μ’ αρέσει και συμφωνώ με το σύνθημα, αλλά δεν θέλω να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω μας. Κατεβάστε το και ανεβάστε το μετά πάλι, να μην το βλέπω. Αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύ. Το ξέρουμε, το γνωρίζουμε αυτό και συμφωνούμε απολύτως».

Οι λογαριασμοί με επώνυμα και ανώνυμα τιτιβίσματα ανέλαβαν δράση, γεγονός που προκαλεί απορία καθώς μέχρι πρότινος είχαν οικειοποιηθεί τον «Μάλαμα» ως αντισυμβατικό και «δικό τους». Να, όμως, που οι κατά τόπους πυρές της cancel culture είναι πολύ δύσκολο να σβήσουν από τη στιγμή που θεριεύουν όταν τις ευνοεί το «μικροκλίμα».

Κατόπιν όλων αυτών: «μάτην φωνούν οι αλέχτορες την εθισμένη ώρα»

(Τάκης Παπατσώνης, 1962).  

Δ.Δ.