Εξαλλη η Κατερίνα Νοτοπούλου μια και «μόλις ένας στους έξι θα λάβει το voucher των €150 του προγράμματος “ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ για Ολους”». Μεταξύ μας, πάντως, θα περίμενα από τη συντρόφισσα που υπερασπίζεται το δικαίωμά μας στις διακοπές μια πιο μαξιμαλιστική προσέγγιση. Να αιτηθεί, φέρ’ ειπείν, διακοπές για όλους μας σε πεντάστερα με προσωπικό σεφ και σοφέρ – και ει δυνατόν πριβέ παραλία. Αυτό θα ήταν η συριζαϊκή, η παλιά, η ορθόδοξη αντιπολίτευση.

Σύνταγμα

Χθες ο Χρήστος Σταϊκούρας τσακώθηκε με τους συριζαίους για τις μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ που γίνονται ακατάσχετες κι αμεταβίβαστες. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας κι ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η μεταβίβαση των δύο εταιρειών στο Υπερταμείο, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική, έχει τη δική τους υπογραφή. Τους κατηγόρησε, δηλαδή, ότι δεν ήταν κάθε λέξη από το Σύνταγμα. Κρίμα που η Βουλή κλείνει σήμερα. Οι περισσότεροι εκεί φαίνονται σε μεγάλη φόρμα για αντιπαραθέσεις.

Ιδίωμα

Η Βάνα Μπάρμπα έδωσε εύσημα στην Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου γιατί «τόλμησε μέσα στη μιζέρια της σοβαροφάνειας που θέλει τις γυναίκες πολιτικούς μόνο με κοστούμια να αφήσει τη γυναικεία της πλευρά να βγει με ερωτισμό και τόλμη, αφού τόλμησε και έβαλε και κόκκινο φόρεμα, μια και αυτό είναι ιδίωμα μόνο των σταρ» – ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε τους επικριτές της στυλιστικής επιλογής της ευρωβουλευτού ως φθονερούς. Στηρίζω την υπολανθάνουσα girl power της ανάρτησης – παρότι τα κόκκινα φουστάνια δεν είναι καμιά ιδιοτροπία των σελέμπριτι, όλες τα φοράνε.

Φωτογραφίες

Στις περισσότερες από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη χθεσινή της επίσκεψη στην προσφυγική δομή φιλοξενίας του Σχιστού, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δείχνει αρκετά ευδιάθετη. Ειδικά σε εκείνες που ο φακός την έπιασε να συνομιλεί με μικρά παιδιά. Μοναδικές εξαιρέσεις τα στιγμιότυπα που φαίνεται να της μιλάει ο Νότης Μηταράκης καθώς την ξεναγεί. Επειδή είναι και επικεφαλής διπλωματίας, δεν θα μάθουμε ποτέ αν γι’ αυτό έφταιξαν όσα είδε ή όσα άκουσε.