Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια νέα εποχή. Στην εποχή της «Αγια-Σοφιάς». Και αυτή η εποχή δεν χωράει εκπτώσεις. Ο αέρας που αποπνέει η ομάδα είναι διαφορετικός. Το κλίμα έχει αντιστραφεί, οι ρυθμοί της δουλειάς είναι σε άλλη ένταση και ο κόσμος της Ενωσης ζεσταίνεται ξανά. Είναι λογικό οι φίλαθλοι του Δικεφάλου να παραμένουν συγκρατημένοι. Τα όσα έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια δεν είναι και λίγα. Πολλά καλοκαίρια ξεκίνησαν με υποσχέσεις, όμως η κατάληξη ήταν τραυματική. Με αποκορύφωμα πέρυσι.

Ο Ματίας Αλμέιδα βάζει όμως την ΑΕΚ σε μια νέα σελίδα. Ο αργεντινός προπονητής έχει στοιχεία που χρειαζόταν η ομάδα. Μεταδίδει πάθος στους παίκτες του, είναι δουλευταράς και προσπαθεί να δώσει μια ταυτότητα στους Κιτρινόμαυρους. Εκείνο που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ είναι να τον στηρίξει.

Η ΑΕΚ έχει τεράστια ανάγκη να πετύχει επιτέλους προπονητή. Ο χαρακτήρας του Αλμέιδα και τα όσα έχουμε μάθει για αυτόν μου δείχνουν ότι θα δεθεί και μάλιστα σύντομα με την ομάδα και με τον κόσμο της, αρκεί βέβαια να τον ευνοήσουν και τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα. Εχω την αίσθηση ότι ως ιδιοσυγκρασία θα ταιριάξει με την ΑΕΚ. Εχω επίσης την αίσθηση ότι φέρνει μαζί του μια φλόγα πίστης που έχει λείψει πολύ από την ΑΕΚ.

Η ομάδα έχει ακόμα σημαντικά κενά στο ρόστερ της. Κενά που θα πρέπει να γεμίσουν με λύσεις ποιότητας. Ο Βίντα είναι τέτοια αλλά απαιτείται και συνέχεια. Χωρίς εκπτώσεις. Η Ενωση πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν τις λανθασμένες επιλογές της και τη λογική του «πάμε έτσι και… βλέπουμε στην πορεία».

Η ανάγκη θωράκισης της ομάδας είναι μεγάλη προκειμένου να γίνει και πάλι ανταγωνιστική. Να μην ξεκινήσει τη χρονιά με ντεζαβαντάζ σε σχέση με τους αντιπάλους της. Φέτος δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στην Ενωση με την επιστροφή στο νέο γήπεδο. Η δυναμική υπάρχει, ο κόσμος στηρίζει όπως προκύπτει από τις πωλήσεις των διαρκείας και πλέον το μπαλάκι είναι στη διοίκηση.