Η τελευταία εικόνα κάτω από τα μεγάλα φώτα του Γ. Καραϊσκάκης; Απευθείας από το σοκ της περασμένης Τετάρτης. Από τη νύχτα που ο Ολυμπιακός έχασε το μονοπάτι του Champions League με εκείνο το βαρύ και ασήκωτο 0-4 από τη Μακάμπι Χάιφα. Ενα αποτέλεσμα που ο χρόνος θα δείξει και θα αποδείξει τελικά πόσο θα επηρεάσει τις ιδέες του πρωταθλητή στη μετάβαση από τον Αύγουστο και πέρα με θέα σε όλο το μήκος και πλάτος της σεζόν. Μόνο που προς το παρόν το κάδρο αλλάζει. Διότι το απαιτεί η επόμενη εικόνα που έρχεται. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος ως το βράδυ της Πέμπτης (22.00) και το καθοριστικό ματς στο Φάληρο με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανοιχτό τον λογαριασμό τους. Και επιβάλλεται να κάνουν το πρώτο ασφαλές βήμα με θέα πλέον στα playoffs του Europa League.  

Το εξαπλάσιο

Ναι, έτσι συμβαίνει στο «καλοκαιρινό ποδόσφαιρο» των προκριματικών. Δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη. Οι απαιτήσεις στο καλαντάρι δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες. Είτε όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, είτε όχι. Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι ήδη μπροστά από την επόμενη υποχρέωση. Και θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδρασή του. Δεν χρειάζεται σοφία για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα πως δεν νοείται άλλο λάθος. Και αυτή είναι μια κουβέντα που από την Πέμπτη δίνει και παίρνει στον Ρέντη από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που προφανώς έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων. Ενα ρόστερ με χρηματιστηριακή αξία που σύμφωνα με το transfermarkt ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ: εξαπλάσιο σε σχέση με αυτό της Μακάμπι Χάιφα, εξαπλάσιο σε σχέση και με αυτό της Σλόβαν.

Ο Γκάρι

Τα καλά νέα για τους πρωταθλητές έχουν να κάνουν κυρίως με την παρουσία του Γκάρι Ροντρίγκες στη λίστα που παραδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην UEFA. Ου μην και από την προσθήκη του Ινμπομ Χουάνγκ που έχει μπει φουριόζος στο πρόγραμμα των προπονήσεων και σίγουρα έχει κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις. Λογικά έως την Πέμπτη στην ίδια λίστα θα υπάρχει και το όνομα του – άλλου νεοαποκτηθέντος – Ντορόν Λάιντνερ. Ουσιαστικά τρεις επιπλέον επιλογές σε σχέση με εκείνους που ήταν διαθέσιμοι για τις αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς. Και ειδικά ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει αποδείξει από πέρυσι την επιρροή του στην εικόνα της ομάδας. Είναι άλλος ο Ολυμπιακός με εκείνον στο δεξί φτερό της επίθεσης. Αλλος δίχως την ικανότητά του στη δημιουργία. Η απώλειά του ειδικά στη ρεβάνς με τη Μακάμπι ήταν εξ ορισμού ένα πρόβλημα δίχως λύση. Και μιας και ο λόγος για προβλήματα; Τη ρεβάνς την έχασε και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που έπεσε θύμα μυϊκού τραυματισμού. Ο ίδιος τραυματισμός που του κοστίζει και την αναμέτρηση της Πέμπτης.

Και τα… σενάρια

Στο μεταξύ ο θόρυβος γύρω από το μεταγραφικό πάρε-δώσε δεν λέει να κοπάσει. Μόνο το τελευταίο 48ωρο ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη Λεβάντε για τον 27χρονο επιτελικό Ενις Βάρντι, σε συνομιλίες με την Αντερλεχτ για τον 22χρονο winger Φράνσις Αμούζου και σε απευθείας συζήτηση με τον (γιο του σπουδαίου Χένρικ) Τζόρνταν Λάρσον που έμεινε ελεύθερος από τη Σπαρτάκ Μόσχας. Γράφτηκε (ESPN) έως και ότι σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Μπαρτσελόνα για τον Σάμουελ Ουμτιτί. Εννοείται πως οι Ερυθρόλευκοι κατά την πάγια τακτική τους δεν σχολιάζουν το παραμικρό. Ούτε για εκείνους που αφορούν στο «πάρε», ούτε για εκείνους στο «δώσε». Και εδώ πολλά τα σενάρια. Με επικρατέστερο αυτό που αφορά το μέλλον του Ρούμπεν Σεμέδο ο οποίος φέρεται ότι ταξίδεψε ήδη στην Ντόχα για λογαριασμό της Αλ Ντουχαΐλ. Με βάση όσα γράφουν στο Κατάρ για τον πορτογάλο αμυντικό, ο Ολυμπιακός έχει πρόταση ύψους 3 εκατ. ευρώ που αφορά το 50% των δικαιωμάτων του.