Το Kournos Music Festival ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του στη Λήμνο με τις διοργανώτριες λυρικές τραγουδίστριες Αναστασία Κότσαλη και Λητώ Μεσσήνη της Ομάδας Μουσικού Θεάτρου Ραφή, να ανανεώνουν το ραντεβού του φεστιβάλ με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Mε κεντρικό άξονα την τέχνη του λυρικού τραγουδιού, έχει ως σκοπό του την παρουσίαση site-specific μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, λογοτεχνικών performance, εικαστικών εκθέσεων κι εκδηλώσεων για παιδιά.

Η επόμενη συνάντηση δίνεται την Παρασκευή στις μικροσκοπικές Αγκαρυώνες. Η σοπράνο Ειρήνη Τζαμτζή, ο Γκουίντο ντε Φλάβιις και ο τσεμπαλίστας Αλέξης Μαστιχιάδης αυτοσχεδιάζουν πάνω στην οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Η γυναίκα του δρόμου» (1924), του πρώτου έργου μουσικού θεάτρου που αποτυπώνει τις αλλαγές που επιφέρει στον κοινωνικό ιστό η έλευση των προσφύγων.

Το Kournos Music Festival είναι μία συμπαραγωγή με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το υπουργείο Πολιτισμού, με τη στήριξη του Δήμου Λήμνου. Κάθε εκδήλωση του Κournos σχεδιάζεται ειδικά για το φεστιβάλ, σε συνεργασία με τον Ομιλο Προστασίας Περιβάλλοντος και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς «Ανεμόεσσα».