Μετά την υπόθεση Predator o Δημήτρης Παπαδημούλης θέλει να πιστεύει ότι μηδενίζεται η δυνατότητα και η πιθανότητα να συμπράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μια συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν θα παίξω με τον νόμο των πιθανοτήτων γιατί στην πολιτική δεν ισχύει πάντα. Αλλά, ακόμη κι αν έχει βάση η παπαδημούλεια ελπίδα, αυτό δεν σημαίνει πως θα αυξηθούν οι πιθανότητες του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να συμπράξουν. Στοιχειώδες.

Υπόδειγμα

Στη Βουλή συζητούσαν χθες το νομοσχέδιο για τα αιολικά πάρκα και την ενεργειακή κρίση. Ο Τρύφων Αλεξιάδης, λοιπόν, ένιωσε την ανάγκη να επισημάνει ότι «ήταν υπόδειγμα αντιπολίτευσης, υπόδειγμα υπευθυνότητας, υπόδειγμα τεκμηρίωσης η στάση του ΣΥΡΙΖΑ» και να δώσει συγχαρητήρια στον Σωκράτη Φάμελλο. Από κάτι τέτοια βγαίνουν οι λαϊκοί μύθοι σαν κι αυτόν της κουκουβάγιας που βλέπει το κουκουβαγιάκι ως το ομορφότερο απ’ όλα τα παιδιά.

Χειμώνας

Ετοιμάζει, είπε ο Βασίλης Κικίλιας, πολλές εκπλήξεις για τους φίλους του τους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους – όχι μόνο τους Γερμανούς, αλλά και τους Σκανδιναβούς, τους Αυστριακούς, ακόμη και τους Γάλλους. Προτίθεται να τους προσκαλέσει να έρθουν εδώ να περάσουν τον χειμώνα της ενεργειακής κρίσης επειδή έχουμε κλίμα εύκρατο και μικρότερες ανάγκες από τις χώρες τους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Σαν να λέμε η ευκαιρία για κέρδη κρύβεται στις κρυάδες του άλλου.

Προτομή

Από το Ανόι ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε πως στην Εδεσσα θα στηθεί προτομή του Χο Τσι Μινχ – επειδή πολέμησε με τον γαλλικό στρατό στο Μακεδονικό Μέτωπο το 1916-1917 – και τον τρολάρουν στα σόσιαλ μίντια. Κανείς δεν τυύ πίστωσε την απόπειρα να ικανοποιήσει τους οικοδεσπότες Βιετναμέζους λανσάροντας ταυτόχρονα κινήσεις εθνικής συμφιλίωσης στους ντόπιους μας αριστερούς θαυμαστές του κομμουνιστή ηγέτη, γνωστού και ως «θείου Χο». Ισως με ένα άγαλμα του Μάο να λάβει την αναγνώριση που του πρέπει.