Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Σμύρνης πριν από την καταστροφή και το προφίλ των διαφόρων κοινωνικών τάξεων που συνέθεταν την κοινωνία της, όπως αποτυπώθηκε σε υφάσματα και σχέδια, σε φορέματα και κοστούμια, σε πολυτελή ενδύματα και ρούχα εργασίας ζωντανεύει και συστήνεται στους επισκέπτες του Ναυπλίου. Αφορμή η έκθεση κοστουμιών της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου «Σοφρώνη 13».

Ενδεικτικά του γενικού ύφους της ταινίας τα εκθέματα είναι επιλεγμένα ανάμεσα στα 80 και πλέον που σχεδίασε η βραβευμένη με BAFTA Φωτεινή Δήμου για τις ανάγκες της ταινίας, στο πλαίσιο της οποίας επιμελήθηκε επίσης περί τις 2.000 εμφανίσεις πρωταγωνιστών και βοηθητικών ηθοποιών.

Η Φωτεινή Δήμου που έχει σχεδιάσει κοστούμια για μεγάλες κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές, σε όλο τον κόσμο, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και δημιουργίες της εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Θεατρικού Τμήματος στο Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου στο Λονδίνο. Η επιμέλεια της έκθεσης, που θα διαρκέσει ως τις 21 Αυγούστου, ανήκει στη Μαρία Καραπούλιου.