Τα όσα είπε κατά τη χθεσινή του παρουσίαση ο Κάρλος Κορμπεράν, είναι εναρμονισμένα πλήρως με τη φιλοσοφία που διέπει τον Ολυμπιακό. Τα περί «νοοτροπίας νικητή» και «κυριαρχίας στο παιχνίδι», πολύ ξεκάθαρα αποτελούν στοιχεία που επιθυμούν όχι μόνον οι διοικούντες την ομάδα, αλλά και ο κόσμος των Ερυθρολεύκων.

Και είναι επίσης αλήθεια ότι εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα ο Ολυμπιακός δεν απέδιδε αυτό το ποδόσφαιρο. ‘Η τουλάχιστον δεν ήταν κοντά σε όσα ζητούσε το κοινό. Ναι μεν κατέκτησε με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή, ωστόσο η απόδοσή του δεν κυμαινόταν πάντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και αυτό δημιούργησε συζητήσεις αρκετές. Η έλευση του ισπανού προπονητή, η αντικατάσταση του Πέδρο Μαρτίνς, μοιάζουν με κινήσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να ανοίξει μια «νέα σελίδα» στο βιβλίο του Ολυμπιακού. «Θα ήθελα να βλέπω την ομάδα μου να επιτίθεται για 90’ και να δημιουργεί ευκαιρίες», είπε σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του ο Κορμπεράν. Είναι ακριβώς αυτό που θέλει να βλέπει ο κόσμος, μολονότι κάποιες φορές δεν είναι εφικτό. Και μοιάζει απολύτως λογικό να μην μπορεί ένα σύνολο να αποδίδει

στα… κόκκινα για όλη τη διάρκεια ενός αγώνα. Ως προσέγγιση όμως, ως τρόπο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο ο Κορμπεράν, μοιάζει να «κουμπώνει» με τον τρόπο που ο οργανισμός του Ολυμπιακού αντιλαμβάνεται το άθλημα. Σαν να λέμε ότι ταιριάζουν οι φιλοσοφίες και οι φιλοδοξίες τους. Μένει να φανεί αυτό πώς θα αποτυπωθεί στην πράξη, τι θα φέρει ο τρόπος δουλειάς. Το ματς με τη Σλόβαν δεν είναι εύκολο. Δεν μπορεί ένας προπονητής να περάσει μέσα σε ελάχιστα 24ωρα τις δικές του αρχές σε μια ομάδα. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Οι υποχρεώσεις, όμως, δεν σταματούν. Και ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος για τα δύσκολα. Με στόχο πάντα τις κορυφές.