Επιχειρώντας μια ανάλυση της μεγάλης γεωπολιτικής εικόνας όσων συμβαίνουν στην Ταϊβάν, ο Δημήτρης Βίτσας συμπέρανε ότι «δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να κρύβουμε τον μεγάλο κόσμο των συμφερόντων που κυριαρχεί στις διεθνείς σχέσεις και που φέρνουν διαφορές και ανταγωνισμούς μεταξύ κρατών και σε αρκετές περιπτώσεις σε σύγκρουση μεταξύ τους». Διαφωτιστικό. Κανείς ποτέ πριν δεν είχε φανταστεί πως στην παγκόσμια σκακιέρα δεν παίζουν καλόβολα μικρά παιδιά.

Μπάλα

Ο γαλάζιος βουλευτής Βασίλης Σπανάκης ανακάλυψε το TikTok. Και με ένα βίντεο, με το οποίο πληροφορεί το φιλοθέαμον κοινό της γενιάς G πως είναι ακόμη στο γραφείο του αυγουστιάτικα – αλλά ετοιμάζεται να παίξει μπάλα κι εντός κι εκτός – εύχεται καλό καλοκαίρι σε όλους. Μερικές φορές το μέσο είναι το μήνυμα. Μερικές, όμως, τα μηνύματα εκλαμβάνονται από τους παραλήπτες διαφορετικά απ’ ό,τι υπολογίζουν οι αποστολείς τους.

Υποχρεώσεις

Ο τσάρος της Οικονομίας Xρήστος Σταϊκούρας βγήκε να πει τα καλά νέα. Να ενημερώσει δηλαδή ότι οι φορολογούμενοι ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους – όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος και οι επιστρεπτέες προκαταβολές. Ανέφερε, μάλιστα, πως πλήρωσαν 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να μειωθούν οι καταθέσεις. Ενδιαφέρον αυτό το τελευταίο. Αν ήμουν καχύποπτος, θα αναρωτιόμουν πώς ακριβώς γίνεται.

Συμπόρευση

Υστερα από αρκετή σκέψη – ασχολίαστο – η εθνική μας αστυνομικός των κιλών, της λίμπιντο και πολλών άλλων αποφάσισε ότι θα συμπορευθεί πολιτικά με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο γιατί τους ενώνουν «κοινές αξίες, τα ιδανικά της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας, αλλά και η τόλμη να εκφράζουμε δημόσια όσα άλλοι πολιτικοί φοβούνται ακόμα και να ψελλίσουν». Εντάξει, με τη στρατολόγηση της Λατινοπούλου το μπογδανικό κόμμα θα κλέψει σίγουρα από εκείνο του Βελόπουλου τον τίτλο του πιο γκροτέσκου πολιτικού σχηματισμού.