Διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από τους «Αντικατοπτρισμούς», τον «Μεγάλο Ερωτικό», αλλά και τον ελληνικό κινηματογράφο θα ερμηνεύσει η στενή συνεργάτις του επί μία δεκαετία, Αλίκη Καγιαλόγου, την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 21.00 στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή. Θα τη συνοδεύσει στο πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς είναι δωρεάν.

Διαγωνισμός θεατρικού

Πρωτότυπα θεατρικά έργα, θεατρικές διασκευές, μεταφράσεις θεατρικών έργων αναζητεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τις ανάγκες σχεδιασμού του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της περιόδου 2023-2024 και προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση drama@ntng.gr με την ένδειξη «Κατάθεση θεατρικού έργου» από τη Δευτέρα 8 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Κάθε συγγραφέας μπορεί να καταθέσει αποκλειστικά ένα μόνο θεατρικό έργο. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεσμεύεται ότι δεν θα διανείμει ή κοινοποιήσει το υλικό της πρότασης. Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές μέσω e-mail, στη διεύθυνση drama@ntng.gr ή τηλεφωνικά στο 2315 200023.  

Ακρόαση στην ΕΛΣ

Ακρόαση για ερμηνευτές για τις ανάγκες του μιούζικαλ «The Last Five Years» του Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν, το οποίο θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τις 5 έως τις 13 Μαΐου και στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας στις 17 και 18 Μαΐου 2023, αναζητεί η Εθνική Λυρική Σκηνή. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στο ΚΠΙΣΝ και η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 14.00. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ – Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, όροφος 5Α), Δευτέρα – Παρασκευή, από 08.00 έως 14.30, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: protocol@nationalopera.gr