Ο Θόλος, άλλο ένα σημείο συνάντησης του κοινού στο Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φιλοξενεί σε συνεργασία με την ARTWORKS την έκθεση Μυθολογίες/Νέοι Τόποι προβάλλοντας με πρωτότυπο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό 13 σύγχρονα έργα τέχνης που αναμετρώνται με την κλίμακα του συγκεκριμένου χώρου.

Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά, εγκαταστάσεις και μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και διερευνά την πολύπλοκη σχέση μας με τη μυθολογία, καθώς και τον ρόλο που αυτή διαδραματίζει στη βιωμένη πραγματικότητα και στα όρια της φαντασίας μας. Οι καλλιτέχνες Θεόδωρος Γιαννάκης, Πέτρος Μώρης, Πάνος Προφήτης, Βαλίνια Σβορώνου εκθέτουν έργα με ευθείες μυθολογικές αναφορές που δίνουν νέες ερμηνείες αρχετύπων. Επιχειρούν να αποκαλύψουν τους μηχανισμούς με τους οποίους κατασκευάζονται και εδραιώνονται πεποιθήσεις οι οποίες θεωρούνται πλέον αυτονόητες.

Σε μια διαφορετική κοσμογονία εμφανίζονται μυθικές φιγούρες που παραπέμπουν στο υπέδαφος, στο ανασκαφικό παρελθόν, στην τεχνολογική-ψηφιακή σφαίρα και στην επιστημονική φαντασία.

Η Ελένη Παπαναστασίου επιμελείται αρχιτεκτονικά τον χώρο δημιουργώντας ένα σύστημα καθισμάτων. Η διάταξή τους είναι ελεύθερη, ώστε η κίνηση ανάμεσά τους και στα γλυπτά να μην είναι ιεραρχημένη ούτε καθοδηγούμενη, προκρίνοντας την αίσθηση ότι το σώμα βρίσκεται στο κέντρο μιας σφαίρας.