«Αντικειμενικά η ομάδα είναι υπερπλήρης και υπάρχουν πολλοί καλύτεροι παίκτες από εμένα μπροστά. Δεν θα κρύψω ότι θα ήθελα πολύ να είμαι μέλος αυτής της δωδεκάδας, αλλά από την άλλη είμαι ρεαλιστής και αυτό που θέλουμε είναι να βοηθήσουμε την Εθνική όπου και όσο χρειαστεί. Είναι τιμή μας».

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης που έκανε μια εξαιρετική χρονιά με τον Απόλλωνα Πάτρας, τον οποίο μάλιστα βοήθησε και να παραμείνει στην Α1, είχε κληθεί από τον Δημήτρη Ιτούδη όπως και άλλοι νέοι παίκτες που άφησαν το στίγμα τους.

Τα παραπάνω λόγια τα είπε μιλώντας στο ιντερνετικό ραδιόφωνο της ΕΟΚ, μια μέρα πριν «κοπεί» μαζί με άλλους τέσσερις

(τους Αλεξ Αντετοκούνμπο, Γιώργο Τανούλη, Ομηρο Νετζήπογλου, Λευτέρη Μαντζούκα).

Ακριβώς τα ίδια θα άκουγε κανείς και από κάθε έναν από τους υπόλοιπους νεαρούς που ήταν μέσα στο πρώτο γκρουπ που αποχώρησε.

Αλλωστε αυτό το δωρεάν φροντιστήριο, το καλοκαιρινό δώρο αν θέλετε που πρόσφερε σε αυτά τα παιδιά ο κόουτς Ιτούδης είναι ανεκτίμητο. Ακριβώς διότι τους έδωσε την ευκαιρία να σταθούν δίπλα και να ζήσουν ένα κομμάτι της προετοιμασίας μαζί με τους μεγάλους σταρ της Εθνικής μας προεξάρχοντος του Γιάννη.

Ουσιαστικά παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στις ομάδες τους (όσοι είχαν κάποιο σημαντικό χρόνο συμμετοχής) και ψάχνουν να βρουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον, αυτό το καλοκαίρι «μεγάλωσαν» σε εμπειρίες και αναμνήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι «κόπηκαν» από την αποστολή και τις προπονήσεις αλλά έχουν δικαίωμα φυσικά εάν θέλουν να μείνουν κοντά, να βλέπουν προπονήσεις και να είναι δίπλα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.