Μπορεί οι τελικές  φωτογραφίες (που συνήθως χρησιμοποιούνται και για κάθε επίσημο έντυπο, διαφήμιση ή για τους χορηγούς) να είναι πάντα άψογες, αλλά όλο το ζουμί στις ομαδικές φωτογραφίσεις συλλόγων και κυρίως εθνικών ομάδων είναι τα ντεσού που κρύβονται πίσω από τα ωραία στημένα πλάνα. Πλέον τόσο σε επίπεδο Ευρωλίγκας όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων με τη ΦΙΜΠΑ η ομαδική φωτογράφιση δεν είναι ένα πλάνο πέντε λεπτών όπως ήταν πριν από κάποιες δεκαετίες, όπου μάλιστα πολλές φορές κάποιος παράγοντας της ομάδας τραβούσε την ομαδική φωτό σε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα το πολύ κάποιας προπόνησης.

Πλέον οι φωτογραφίσεις για τις ομάδες, εθνικές ή μη, απαιτούν χρόνο, συγκέντρωση και σπάνια τελειώνουν πριν οι παίκτες χάσουν σχεδόν μια μέρα (κάποιες φορές και δύο!).

Τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν λοιπόν και όσο και να ήθελαν να συγκρατηθούν οι παίκτες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από εξαιρετικοί επαγγελματίες ποτέ δεν έπαψαν να παραμένουν και μεγάλα παιδιά.

Οταν λοιπόν ζητήθηκε από τους τρεις «Παπα» της ομάδας να στηθούν με πλάτη για να βγει η φωτό 3χ Παπα (Παπανικολάου – Παπαπέτρου – Παπαγιάννης) η πόζα ήταν καλή αλλά το δύσκολο ήταν να κρατηθούν τα γέλια όλων, παικτών και φωτογράφων όταν ακούστηκε η ατάκα (από έναν εκ των τριών): «Ρε παιδιά το μόνο που λείπει είναι να ακούσουμε και τον γνωστό ήχο» εννοώντας αυτό που κάνουν συνήθως πιτσιρικάδες που βρίσκονται παρέα έτσι ο ένας δίπλα στον άλλο, όταν η… φύση τους καλεί σε κάποιο δασάκι!

Η τετράδα των Aντετοκούνμπο (Antetokounmpo bros) σαφώς και θα μπορούσαν να γυρίσουν διαφημιστικό με τον Αλεξ, ως ο νεότερος, να είναι το επίκεντρο των πειραγμάτων από Γιάννη και σία. Ηταν φανερό ότι το διασκέδασαν και αυτές οι φωτό εκτός απο τις ανάγκες της Εθνικής θα κοσμήσουν και το άλμπουμ της οικογένειας με τη μαμά Βερόνικα να καμαρώνει για τα βλαστάρια της.

Ο Μιχάλης Λούντζης και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν τα κορυφαία πειραχτήρια ενώ πολύ πιο σοβαρός (ενώ ψοφάει για αυτά) ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης που γενικά έχει εκπλήξει πολλούς με την προσήλωση που έχει εφέτος στον στόχο.

Ενδιαφέρον είχε και η πόζα των Σλούκα – Καλάθη – Παπανικολάου. Η τριπλέτα δεν φωτογραφήθηκε τυχαία μαζί. Είναι η γενιά των 90ρηδων που μάλιστα είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης στον Πύργο το 2008 στο Ευρωμπάσκετ των Εφήβων (Κ18). Με Σλούκα και Παπανικολάου σε πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ ο Καλάθης δεν είχε παίξει στην ομάδα αλλά ήταν στην ίδια ηλικιακή σειρά με τους δύο Κωνσταντίνους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ