Οσον αφορά την κατανομή των περιουσιακών τους στοιχείων, το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου τους (περίπου τα δύο πέμπτα) αφορά δημόσιες συμμετοχές σε εταιρείες και επενδυτικά κεφάλαια, αντανακλώντας εν μέρει και τη μακροπρόθεσμα ανοδική πορεία των μετοχών, αλλά και σε επιχειρηματικές δομές που οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους είτε έχουν ιδρύσει είτε είχαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή τους.

Περίπου το ένα τρίτο του χαρτοφυλακίου τους έχει τη μορφή ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων (κυρίως μετρητά, έσοδα και μερίσματα), με ελαφρώς μικρότερο μερίδιο να επενδύεται σε μία ή περισσότερες συμμετοχές σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών. Ενα μικρό ποσοστό του παγκόσμιου πλούτου των δισεκατομμυριούχων – περίπου το 3% – κατανέμεται σε ακίνητα και είδη πολυτελείας (όπως γιοτ, κλασικά αυτοκίνητα, κοσμήματα και έργα τέχνης).

Το ισχυρό δολάριο και οι χρηματιστηριακές αγορές ενίσχυσαν την περιουσία των δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ που έφθασαν τους 975 (+5,2%). Ακολουθούν η Κίνα με 400 δισεκατομμυριούχους (-2,5%), από μόλις 16 που είχε πριν από 15 χρόνια, η Γερμανία με 176 (+1,1%), η Ινδία με 124 (+19,2%) και η Βρετανία με 120 (+0,8%).

Η μεγαλύτερη μείωση δισεκατομμυριούχων σημειώθηκε στη Ρωσία (-10,8%) που έχει πλέον 107 δισεκατομμυριούχους και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (-10%) που έχουν 45 δισεκατομμυριούχους. Παράλληλα στη Νέα Υόρκη (138), στο Χονγκ Κονγκ (114), στο Σαν Φρανσίσκο (85), στο Λονδίνο (77) και στη Μόσχα (75) ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια στις διάφορες λίστες, από αυτή του «Forbes» ως αυτές των Knight Frank, Wealth-X και Credit Suisse, αλλά και σε άλλες πλατφόρμες αποτίμησης πλούτου, καταγράφονται βάσει της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους (εκτός των δανείων) και 17 έλληνες και ελληνικής καταγωγής – κυρίως Ελληνοαμερικανοί – δισεκατομμυριούχοι.