Ο πρόεδρος των Ερυθρολεύκων Βαγγέλης Μαρινάκης έκλεισε 12 χρόνια στο τιμόνι του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας και ο στόχος παραμένει ίδιος.

Από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην κορυφή και να συνεχίζει την πορεία του έχοντας μεγάλα όνειρα και υψηλές βλέψεις.

Δεν είναι τυχαίες και οι φετινές σημαντικές μεταγραφές από τις οποίες φυσικά ξεχωρίζουν ως τώρα αυτές του κροάτη δεξιού μπακ Σίμε Βρσάλικο (μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη) και του 27χρονου μαυριτανού επιθετικού Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Αλλωστε από το 2010 όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει πολλές ηχηρές μεταγραφές.

Κινήσεις που προκάλεσαν αίσθηση, καθώς πρόκειται για παίκτες με τεράστια καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και πανηγύρισαν σπουδαίες επιτυχίες με τον Ολυμπιακό.

Από την πρώτη στιγμή της εποχής Μαρινάκη άρχισε η ενίσχυση.

Η απόκτηση του Αλμπερτ Ριέρα από τη Λίβερπουλ είχε κάνει πάταγο καθώς ο Ολυμπιακός έδωσε σχεδόν έξι εκατ. ευρώ για να πάρει τον ισπανό εξτρέμ από την αγγλική ομάδα. Οπως και ο ερχομός του Αριέλ Ιμπαγάσα, καθώς ο αργεντίνος μέσος έγινε γρήγορα ο «μαέστρος» των Ερυθρολεύκων. Μαζί είχαν έρθει και ο Μάρκο Πάντελιτς και ο Ντένις Ρόμενταλ, αλλά το κυριότερο ο πρόεδρος εκείνη την πρώτη του σεζόν έκανε το κόλπο γκρόσο με την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, δίνοντας ένα τεράστιο συμβόλαιο στον ισπανό προπονητή. Και φυσικά ο Ολυμπιακός επανήλθε στην κορυφή και δεν την άφησε για επτά συνεχόμενα έτη!

Από τότε μέχρι σήμερα συνέχισαν να έρχονται μεγάλοι παίκτες από το εξωτερικό (ξεχώριζαν οι Μιραλάς, Σαβιόλα, Τσόρι Ντομίνγκες, Βάις, Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Καμπιάσο, Ιντέγε, Τουρέ, Καρντόσο, Ποντένσε, Σα, Γκιγιέρμε, Ραφίνια, και φυσικά οι Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Βάτσλικ) αλλά και Ελληνες όπως ο Φορτούνης που επέστρεψε ώριμος από την Καϊζερσλάουτερν το καλοκαίρι του 2014, αλλά και οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σιόβας,  Σάμαρης, Χολέμπας και φυσικά η επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη.

Ο Ολυμπιακός σε ένα περίεργο και θερμό καλοκαίρι, εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στην ομάδα, έχει και πάλι έναν και μοναδικό στόχο. Να παρουσιάσει ένα σύνολο όπου θα ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό οπαδό του και να φτάσει πρώτος στο φινάλε να κόψει το νήμα.

Η σταθερή διοίκηση, η στήριξη του κόσμου του και γενικότερα το μέταλλο αυτού του συλλόγου (υπάρχει χρόνια στο DNA του) αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι τα καλύτερα έρχονται, όσο και αν χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά και υπομονή για μπορέσει και ο νέος τεχνικός να παρουσιάσει τη φιλοσοφία του στο γήπεδο όπως ακριβώς ονειρεύεται.