«Ακόμα ψάχνω απαντήσεις για μένα. Δεν ξέρω πια πόσες φορές έχω χάσει τελικούς σε τουρνουά Μάστερ». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αδυνατεί να εξηγήσει γιατί κάθε φορά που φτάνει στην πηγή δεν πίνει νερό. Στο Σινσινάτι έκανε εξαιρετική πορεία ως τον τελικό αποκλείοντας μέχρι και τον Μεντβέντεφ, όμως εκεί λύγισε. Ο Κροάτης Τσόριτς αποδείχθηκε πιο σκληρός και έτοιμος, τον νίκησε με 2-0 (7-6, 6-2) και κατέκτησε το τρόπαιο. Χάρη σε αυτή τη νίκη του, μάλιστα, πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό άλμα στην παγκόσμια κατάταξη από το νούμερο 152, όπου ήταν πριν αρχίσει το τουρνουά, στο νούμερο 29, όπου βρίσκεται από χθες!

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του ανέβηκε κι αυτός δύο θέσεις (από το 7 στο 5) και στρέφει πλέον την προσοχή του στο τελευταίο Γκραν Σλαμ της φετινής σεζόν. Στο US Open, η αυλαία του οποίου θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα στα courts του Flashing Meadows στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα έχει μια τελευταία ευκαιρία για φέτος να πετύχει κάτι μεγάλο απέναντι σε όλους τους κορυφαίους αντιπάλους του, πλην του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αν δεν υπάρξει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, ο σέρβος σούπερ σταρ δεν θα αγωνιστεί ούτε σε αυτό το Γκραν Σλαμ, όπως δεν αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Οπεν, για τον ίδιο ακριβώς λόγο: επειδή δεν είναι εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά ο κανονισμός είναι αυστηρός για όσους αλλοδαπούς θέλουν να εισέλθουν στη χώρα, γι’ αυτό ο Τζόκοβιτς δεν πήρε μέρος στα τουρνουά του Μόντρεαλ και του Σινσινάτι, που έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Και δεν θα πάρει μέρος ούτε στο US Open, εκτός εάν αποφασίσει την ύστατη ώρα να κάνει το εμβόλιο, πράγμα πάντως που ο ίδιος το έχει αποκλείσει.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, παρότι δεν πήγε καλά στο Σινσινάτι, ωστόσο την παράσταση κλέβει η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Η 25χρονη πρωταθλήτρια έκανε θραύση στο τουρνουά του Βανκούβερ κατακτώντας τον τίτλο με νίκη στον τελικό επί της Ιταλίδας Μπροντσέτι (νο 66) με 2-0 (6-2, 6-4). Αυτή η μεγάλη επιτυχία τής επέτρεψε να κάνει ένα τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη και από το νο 239 να βρεθεί σήμερα στο νο 143 για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Δ.Χ.