Εφέτος το καλοκαίρι, στο εστιατόριο που εδώ και χρόνια είναι στέκι μας στο Βιβάρι Αργολίδας (δεν αναφέρω το όνομα για τους ευνόητους λόγους διαφήμισης), μας περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Γλυκό του κουταλιού καρπούζι, κέρασμα του μαγαζιού μετά το τέλος του φαγητού. Ισως το πιο ελαφρύ και το πιο δροσερό γλυκό κουταλιού που έχω δοκιμάσει ποτέ. Οταν ρώτησα για την παρασκευή του, προς έκπληξή μου έμαθα ότι πρώτη ύλη του δεν είναι ο καρπός, αλλά η φλούδα του φρούτου. Η φλούδα! Αυτό το πράσινο με άσπρα στίγματα στρογγυλό κάλυμμα του κόκκινου καρπού, το οποίο ενίοτε βλέπουμε πεταμένο με τον πιο χυδαίο τρόπο στα σκουπίδια, ακόμα και εκτός σακούλας.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ