«Θυμάμαι πριν από τρία-τέσσερα χρόνια με πήρε ο Μελισσανίδης τηλέφωνο. Μου λέει θα μπορούσες να αναλάβεις την Εθνική Ελπίδων;», η πρώτη σοκαριστική ατάκα του Βασίλη Τσιάρτα στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στους Betarades.

«Πρόεδρε, να σε διευκολύνω με την ΑΕΚ για να μην έχεις θέμα. Να πάω εγώ προπονητής στην Εθνική Νέων και να το λύσουμε. Και μου απαντάει ο Μελισσανίδης “ΟΚ αυτό μπορούμε να το κανονίσουμε”», η δεύτερη σοκαριστική ατάκα του ίδιου ανθρώπου στην ίδια συνέντευξη.

Είπε κι άλλα ο Τσιάρτας. «Απασφάλισε» κατά το κοινώς λεγόμενο και έριξε… ρουκέτες. Για τον ρόλο του άμεσου συνεργάτη τού Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλου, στην ΕΠΟ. «Πέρυσι ήταν να πάω στην Εθνική Νέων και μέσω του συνεργάτη του Μελισσανίδη, του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ο οποίος όπως ξέρουν όλοι κινεί τα νήματα στην Ομοσπονδία».

Είπε και για τον Μπαλτάκο, τον νυν πρόεδρο της ομοσπονδίας, τον οποίο χαρακτήρισε μπροστινό. Ποιων; «Τον έβαλαν εκεί πέρα αυτοί που θέλουν να ελέγχουν την ΕΠΟ με τον τρόπο τον δικό τους. Το ξέρουν και οι πέτρες αυτό». Οι εισαγγελείς καλούνται να ρωτήσουν, να ψάξουν, να μάθουν ποιοι είναι εκείνοι που ελέγχουν την ΕΠΟ. Με ποιον τρόπο την ελέγχουν.

«Ολοι αυτοί στην ΕΠΟ είναι γλάστρες και μπροστινοί. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο», καταλήγει ο Τσιάρτας, που αποκάλυψε πως και ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, δεν έχει δίπλωμα όπως απαιτεί η UEFA για να βρίσκεται στο συγκεκριμένο πόστο. Καλείται πια και εκείνος να απαντήσει αν αληθεύουν οι σοβαρές καταγγελίες του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Αλλά πρωτίστως καλείται η Δικαιοσύνη να επέμβει. Και να βρει την άκρη του νήματος. Προκειμένου να απαντηθούν ένα σωρό καυτά ερωτήματα που γεννήθηκαν. Ποιος κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο; Ποιος αποφασίζει για τους προπονητές;