Στην τελική ευθεία μια σειρά από μεταγραφικές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό με πρώτη αυτή του Παναγιώτη Ρέτσου. Ο έλληνας άσος επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, πέρασε χθες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της μεταγραφής του από τον πρωταθλητή. Συμφωνία για 3 χρόνια λένε οι πληροφορίες με τον 24χρονο διεθνή στόπερ να γυρίζει στο λιμάνι της καρδιάς του. Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα.

Είναι η πρώτη από τις… επόμενες μεταγραφές των Ερυθρολεύκων, καθώς με βάση το ρεπορτάζ ίσως να χωρέσουν συνολικά τέσσερις ακόμη κινήσεις στον σχεδιασμό με θέα στην τελική μορφή του ρόστερ. Αριστερός μπακ, winger και σίγουρα ένας ακόμη κεντρικός χαφ. Ου μην και δεύτερος ακραίος επιθετικός.

Ο Αμαβί

Χθες μάλιστα στη Γαλλία κάποιοι ανέφεραν με σιγουριά το όνομα του Ζορντάν Αμαβί. Του αριστερού μπακ της Μαρσέιγ. Με βάση τα όσα λέγονται εκεί, ο 28χρονος έχει πρόταση δανεισμού από τους Ερυθρόλευκους με οψιόν αγοράς που φτάνει στα 2 εκατ. ευρώ. Δεδομένα που φέρνουν κοντά ένα ενδεχόμενο deal. Τι λέει ο Ολυμπιακός; Κατά την προσφιλή του συνήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις το παραμικρό. Ούτε για τον Ρέτσο και τον Αμαβί. Ούτε για τον winger της Φούλαμ, τον Ιβάν Καβαλέιρο που οι Αγγλοι βάζουν στο σημάδι των πρωταθλητών. Ούτε για κανένα από τα ονόματα που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα. Και για το «πάρε» αλλά και για το «δώσε», καθώς δεν μπορεί να μην αναφερθούμε και στα όσα λένε οι Ιταλοί για τον Μαντί Καμαρά και τη Ρόμα. Δεδομένη θεωρούν οι γείτονες τη συμφωνία και μάλιστα (στα ρεπορτάζ τους) περιμένουν σήμερα το πρωί τον Αφρικανό στη Ρώμη για τις υπογραφές. Υποστηρίζουν ότι υπάρχει συνολική συμφωνία. Και ανάμεσα στις δύο ομάδες (δανεισμός με οψιόν αγοράς 12 εκατ. ευρώ) και ανάμεσα στον Καμαρά και την κάτοχο του Conference League.