Στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας της η Σερένα Ουίλιαμς έχει βαλθεί να θυμίσει σε όλο τον κόσμο ποια πραγματικά είναι. Το κεντρικό court Arthur Ashe στη Νέα Υόρκη γεμίζει ασφυκτικά κάθε μέρα που παίζει από κόσμο που περιμένει να γίνει μάρτυρας του τελευταίου επαγγελματικού αγώνα της 41χρονης σούπερ σταρ. Ομως αυτή τους διαψεύδει. Εχει κι άλλο.

Χθες τα ξημερώματα η Σερένα νίκησε το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ανέτ Κονταβέιτ, με 2-1 σετ (7-6, 2-6, 6-2) μετά από μία συγκλονιστική αναμέτρηση, που κράτησε δυόμισι ώρες, και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του US Open. «Κάτι έχει μείνει μέσα μου. Αγαπάω το κοινό. Είμαι καλή παίκτρια και αυτό είναι που κάνω καλύτερα. Αγαπώ την πρόκληση και ορθώνω ανάστημα μπροστά σε αυτήν», δήλωσε και συνεχίζει. Επόμενη αντίπαλός της είναι η Αυστραλή Αϊλα Τομλιάνοβιτς (νο 45 στον κόσμο). Ετσι όπως πάει, δεν αποκλείεται καθόλου να πετύχει το θαύμα: να κλείσει την καριέρα της κερδίζοντας το 24ο Γκραν Σλαμ και ισοφαρίζοντας το στοιχειωμένο ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ. Μέσα σε πρωτοφανή αποθέωση.

Στους άνδρες ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προχωρά χωρίς προβλήματα, αφού νίκησε και τον Ρίντερκνες με 3-0 σετ. Στον τρίτο γύρο θα βρει μπροστά του τον Κινέζο Γου. Αντίθετα ο Καναδός Οζέ-Αλιασίμ έμεινε εκτός συνέχειας μετά την ήττα του με 3-0 από τον Βρετανό Τζακ Ντρέιπερ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ