Θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη που θα συνεχίσει να γράφει ιστορία; Θα φτάσει επιτέλους η Παρί Σεν Ζερμέν στο… απωθημένο της που είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ; Θα καταφέρει ο Πεπ Γκουαρντιόλα να οδηγήσει τη Μάντσεστερ Σίτι σε αυτό που είναι ο μεγαλύτερος στόχος της διοίκησής της εδώ και χρόνια; Θα μπορέσει ο Τσάβι με τις πολλές ποιοτικές μεταγραφές να επαναφέρει την Μπαρτσελόνα σε επίπεδο ανταγωνισμού; Θα μπορέσει η Μπάγερν να διαχειριστεί τη μετά – Λεβαντόφσκι εποχή; Είναι πολλά τα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκινά. Και η αλήθεια είναι πως όλα αυτά είναι άκρως γοητευτικά. Και… ιντριγκάρουν για τη διοργάνωση που έρχεται.

Μπορούμε να βάλουμε κι άλλους στην κουβέντα, όπως φυσικά τη Λίβερπουλ που ξεκινά πάντα με στόχο την κορυφή ή τους ιταλικούς συλλόγους. Και στην πορεία θα προκύψουν κι άλλοι. Θα προκύψουν εκπλήξεις, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Με τη σκόνη όμως της πρόσφατης ιστορίας της European Super League να μην έχει κάτσει ακόμα και με τις φωνές παραγόντων που τη θέλουν να συνεχίζουν να υφίστανται, η κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης έρχεται για να μας αποδείξει πως τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτή. Και πως υπάρχουν σύλλογοι που μπορούν να βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους και να διεκδικούν επιτυχίες.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις άλλες δύο διοργανώσεις της UEFA: το Europa League και το Europa Conference League. Με φαβορί και αουτσάιντερ, με βραδιές που θα μας καθηλώσουν, με ομάδες που κάνουν όνειρα για κάτι πολύ μεγάλο. Η απόφαση της UEFA να υπάρχουν τρεις διοργανώσεις είναι μια σωστή απόφαση. Αποδείχτηκε περίτρανα πέρσι. Το τρίημερο Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη γέμιζε ποδόσφαιρο και μαζί γέμιζαν δεκάδες γήπεδα ανά την Ευρώπη. Ο,τι ακριβώς θέλει ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος. Καλό ποδοσφαιρικό χειμώνα.