Η ψυχοσύνθεσή τους μοιάζει. Τρέφονται αμφότεροι από την εριστικότητα. Ετσι, όταν ο Αδωνις άρχισε να αποκαλεί τους συντρόφους του Δημήτρη Τζανακόπουλου εραστές του Μάο και του Στάλιν, εκείνος αναφώνησε «είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;». Ανέσυρε, δηλαδή, μια είδηση του 2014 για την αφιέρωση που έγραψε ο Στυλιανός Παττακός σε αντίτυπο του βιβλίου του στον Γεωργιάδη το 2005. Πριν από οκτώ χρόνια, πάντως, ο τελευταίος έλεγε ότι το είχε διαβάσει γιατί τα πονήματα του δικτάτορα «έχουν εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον».

Ατομο

«Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, είναι ευθύνη όλων. Και προσοχή: αυτό που πρέπει να ηττηθεί είναι η σκληρή, δεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική, που δεν προσωποποιείται σε ένα και μόνο άτομο – εν προκειμένω τον Κυριάκο Μητσοτάκη – αλλά αφορά το σύνολο όσων την υπηρετούν και την εφαρμόζουν». Η συμβουλή δόθηκε από την Αννέτα Καββαδία. Αραγε, ο φίλτατος στους συριζαίους πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συγκαταλέγεται στη λίστα της – αφού ως γαλάζιος βουλευτής υπηρετεί την κυβέρνηση της ΝΔ;

Αύξηση

Σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη στην κυβέρνηση «πρέπει να καταλάβουν» ότι η αύξηση μισθών και συντάξεων σημαίνει αύξηση της κατανάλωσης. Σύμφωνοι, υπάρχει κι αυτή η οπτική γωνία. Αλλά θα μπορούσε, ως αριστερός, να επισημάνει και στις επιχειρήσεις την ανάγκη να αυξήσουν τους μισθούς – ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού το έχει κάνει, ας πούμε. Εκτός κι αν στην Κουμουνδούρου ανησυχούν μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Αλληλεγγύη

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην «Bild» είπε πως κανένας γερμανός τουρίστας δεν θα παγώσει στην Ελλάδα, κι εξήγησε πως ετοιμαζόμαστε να τους υποδεχθούμε και να δείξουμε αλληλεγγύη στους ευρωπαίους εταίρους μας. Ακούγεται λαρτζ, αλλά το κάνει με το αζημίωτο. Τους κάλεσε αντί να τα δίνουν σε λογαριασμούς ενέργειας στη χώρα τους να τα δίνουν στη βαριά μας βιομηχανία. Ελπίζω μόνο να μην τους προτείνει ελληνικούς ορεινούς προορισμούς – επειδή κι εκεί το κρύο είναι αλπικό.