«Δεν νοείται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η επίκληση του απορρήτου, διότι έτσι ακυρώνουμε τον ρόλο της, ακυρώνουμε τον ρόλο του ελέγχου που πρέπει να ασκήσει», υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης. Κι έσπευσε να προσθέσει ότι δεν το λένε μόνο οι συριζαίοι αυτό, το υποστηρίζουν και ονόματα «με ειδικό βάρος» σαν τον Κώστα Καραμανλή και τον Προκόπη Παυλόπουλο. Τελικά, οι αριστεροί ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι το μεγαλύτερο βάρος για μια αντιπολίτευση είναι η επίκληση ελαφρών επιχειρημάτων.

Συμπέρασμα

Ο Χάρης Καστανίδης μετά τις ακροάσεις των εμπλεκομένων στη Θεσμών και Διαφάνειας κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι «εξαιρετικά πιθανό τμήματα των φακέλων παρακολούθησης από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη να έχουν καταστραφεί». Η καταγγελία είναι σοβαρή. Κι όπως κάθε τέτοιου είδους καταγγελία πρέπει να ζυγίζεται πριν διατυπωθεί, και να ερευνάται ώστε να αποδειχθεί ή όχι. Αλλιώς το «ανακριτικό» έργο μετατρέπεται σε σόου.

Μίμηση

Τσακώθηκαν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Κώστα Σκανδαλίδη για την πιθανότητα αλλαγής του εκλογικού νόμου, κι ο πρώτος είπε στον δεύτερο ότι «παραπάει να μιλούν για πολιτικαντισμό αυτοί που το ’89 άλλαξαν τον εκλογικό νόμο προεκλογικά και χρειάστηκαν τρεις αναμετρήσεις και 47% για να σχηματίσει πλειοψηφία η ΝΔ». Μια κι ο συγκεκριμένος γαλάζιος εισηγήθηκε δημοσίως την τροποποίηση του εκλογικού συστήματος προτού το αίτημα γίνει νεοδημοκρατική μόδα, ο Μένιος Κουτσόγιωργας θα ένιωθε απόλυτα κολακευμένος. Η μίμηση είναι η ειλικρινέστερη μορφή κολακείας, άλλωστε.

Μήνυμα

Ο παραλήπτης ήταν τραπεζίτης που θα χρηματοδοτούσε την εξαγορά. Ο αποστολέας ο Ελον Μασκ. Το μήνυμα έγραφε πως δεν έχει νόημα να αγοράσει το Twitter αν πάμε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Περίεργο πάντως. Θα περίμενε κανείς έναν «οραματιστή» επιχειρηματία σαν κι αυτόν πιο εκκεντρικές και φουτουριστικές ανησυχίες. Θα περίμενε, ας πούμε, να αγωνία για το πότε θα ξεσπάσει ο επόμενος Πόλεμος των Αστρων.