Δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Εδώ και καιρό φαινόταν πως κάτι «σιγοβράζει» ανάμεσα στη νέα διοίκηση της Τσέλσι και στον Τόμας Τούχελ. Από μία συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ο γερμανός προπονητής είχε ραγίσει το γυαλί. Γιατί; Γιατί ο Τούχελ είπε την αλήθεια. Οπως έχει συνηθίσει να κάνει. Και η αλήθεια είναι κάτι που συνήθως δεν σου αρέσει, εκτός αν είσαι έτοιμος να την ακούσεις.

«Είναι η πρώτη φορά που διοικούν ποδοσφαιρικό κλαμπ και προσπαθώ κι εγώ από την πλευρά μου να τους βοηθήσω, αλλά μην τους το πείτε. Εχουμε επικοινωνία. Είναι αναγκαίο. Αλλά δεν το έχουν ξανακάνει αυτό στο ποδόσφαιρο». Αυτά είχε πει ο πρώην πλέον προπονητής της Τσέλσι. Από τότε και μετά είχε μπει στο… μάτι του Τοντ Μπέλι και των συνεργατών του. Αργά ή γρήγορα ο Τούχελ θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου, παρά το γεγονός πως σε μια από τις δύσκολες εποχές του κλαμπ, δηλαδή στην ιστορία με την αποχώρηση του Ρομάν Αμπραμόβιτς, η δική του στάση ήταν άριστη. Θα μπορούσε να πάρει το καπελάκι του και να φύγει. Βρίσκοντας δουλειά την επόμενη μέρα. Πήρε τον δύσκολο δρόμο. Αλλά αποδείχτηκε πως είχε δίκιο: είναι πρόβλημα όταν διοικούν μια ποδοσφαιρική ομάδα άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο.

Ο Τούχελ δεν ήταν ποτέ ο προπονητής που θα άφηνε άλλους ανθρώπους να μπλέκουν στη δική του δουλειά. Από την Παρί είχε φύγει λόγω του Λεονάρντο. Από την Τσέλσι φεύγει επειδή έτσι έκριναν ο Μπέλι και το τιμ του. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιον θα επιλέξουν για προπονητή πια και αν θα είναι στο ίδιο βεληνεκές με τον άνθρωπο που οδήγησε την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Γιατί για τον Τούχελ η απάντηση είναι απλή: θα συνεχίσει να βρίσκεται σε top επίπεδο και να κοουτσάρει μεγάλα κλαμπ.