Ο Κιλιάν Εμπαπέ με ετήσιο συμβόλαιο 83 εκατ. ευρώ και μπόνους υπογραφής 125 εκατ., το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ σε αθλητή, έχασε ένα ρεκόρ αλλά κατέκτησε ένα άλλο. Εγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 35 γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση: 23 ετών και 260 ημερών, όταν ο Μέσι αντίστοιχα ήταν 23 ετών και 307 ημερών και ο Ρονάλντο 27 ετών και 59 ημερών.

Ο Γάλλος είναι ταχύτερος από τον CR7 κατά τρία χρόνια και τέσσερις μήνες.

Η πάντα φειδωλή στους χαρακτηρισμούς και τις εκτιμήσεις της «Εκίπ», είχε πρωτοσέλιδο την επομένη του αγώνα της Παρί με τη Γιούβε: «Η ρουκέτα απογειώθηκε» και σε πρώτο πλάνο τη φωτογραφία του Εμπαπέ, τον οποίον βαθμολόγησε με οκτώ.

Την καλύτερη προσέγγιση την έκανε η «Γκατζέτα ντελο Σπορτ»: «Ο Κιλιάν Εμπαπέ προσφέρει την ίδια αίσθηση με αυτή που έδινε ο Ρονάλντο το Φαινόμενο: τεχνική με υψηλή ταχύτητα απέναντι στους υπόλοιπους ανθρώπους». Η «Στάμπα» πιο λακωνική τον ανακήρυξε «νέο βασιλιά του ποδοσφαίρου».  

Η UEFA με τη σειρά της ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες των Εμπαπέ και Χάαλαντ να πανηγυρίζουν, αναφέροντας τα ρεκόρ τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και το μήνυμα: The next generation.