Επιστροφή στις νίκες για τον Αρη. Υστερα από ένας ματς γκραν γκινιόλ, με φοβερό ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις, οι Κιτρινόμαυροι πέρασαν από την Αρκαδία φτάνοντας στο 2-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ετσι, ο Αρης νιώθει να ξεπερνά την κρίση και αισιοδοξεί για τη συνέχεια, καθώς δεν κρύβει πως έχει θέσει υψηλούς στόχους στο φετινό πρωτάθλημα. Αντίθετα, ο Αστέρας προχωρά χωρίς να εντυπωσιάζει και μετά τις τρεις κολλητές ισοπαλίες της αρχής, γνώρισε την πρώτη του ήττα στη Σούπερ Λίγκα 1.

Αν κάποιος θα ήθελε να βάλει έναν τίτλο, αυτός θα ήταν του στυλ «ο Αστέρας τις ευκαιρίες, ο Αρης τα γκολ».

Στο 12′ κεφαλιά του Καστάνιο έφυγε άουτ και αυτή ήταν μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.  

Ο Αρης προηγήθηκε στο 20′ όταν ο Μαντσίνι «άνοιξε» στον Γκρέι και ο κυνηγός δεν αστόχησε για το 0-1. Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα στο 27′, όταν ο εξαιρετικός Αλβαρες έπιασε το σουτ, αλλά ο Κουέστα είπε «όχι». Στο δεύτερο ημίχρονο, σχεδόν τα… είδαμε όλα! Η μπάλα «πάνω – κάτω» και στις αρχές της επανάληψης έπειτα από προσπάθεια του Ριέρα ο Εμπακατά δύο φορές σταμάτησε την μπάλα σχεδόν επί της γραμμής και δεν ήρθε η ισοφάριση. Ο Εμπακατά ήταν ο «μικρός ήρωας» των φιλοξενουμένων, αφού πέτυχε το 0-2 στο 60′, εκμεταλλευόμενος ωραία κίνηση του Μαντσίνι που ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις θαυμάσιος στο παιχνίδι του. Να σημειωθεί πως ο Αρης από το 77′ αγωνίστηκε με 10 ποδοσφαιριστές, αφού ο Ματέο Γκαρσία είδε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Καρμόνα. Αντεξε όμως η ομάδα του Τερζή και όλοι αντιλαμβάνονται πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για το σύνολο των Κιτρινόμαυρων.

Διαιτητής: Τσετσίλας.

Κόκκινη: 77′ Ματέο Γκαρσία.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Πίτσου(63′ Μπαρτόλο),  Καστάνιο, Αλβαρες, Στάνκο, Ριέρα, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι (46′ Τιλίκα),  Μπερτόγλιο (46′ Τζουκάνοβιτς),  Μπαράλες (63′ Μπενίτο).

Αρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ (70′ Ενκουλού), Μανού Γκαρθία (70′ Πάλμα),  Ιτούρμπε (70′ Ντιόπ),  Μαντσίνι (88′ Οντουμπάτζιο), Γκρέι (78′ Πίρσμαν), Ματέο Γκαρσία.

Μετά το φινάλε, ο κόουτς του Αρη, Απόστολος Τερζής, υποστήριξε: «Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση. Ξέραμε τον Αστέρα. Μας περίμενε στο μισό γήπεδο. Τα παιδιά αφομοίωσαν πολύ καλά αυτό το πλάνο που είχαμε. Ήταν συγκεντρωμένοι. Σπουδαία νίκη που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».