Θύμα παράλειψης του VAR που της στοίχισε το νικητήριο γκολ εναντίον της Σαλερνιτάνα και φυσικά δύο πολύτιμους βαθμούς, έπεσε η Γιουβέντους.

Η Βέκια Σινιόρα επέστρεψε από σκορ 0-2 και στην εκπνοή του αγώνα ο Μίλικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-2. Ο VAR ωστόσο έδειξε πως ο Μπονούτσι ήταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής θεώρησε πως επηρέαζε τη φάση γι’ αυτό ακύρωσε το γκολ. Λίγα λεπτά αργότερα αποκαλύφθηκε ένα πλάνο που τα μόνιτορ του VAR είχαν ξεχάσει να δείξουν: στο πλάι του αγωνιστικού χώρου, κοντά στο κόρνερ βρισκόταν ο Αντόνιο Καντρέβα που κάλυπτε όλους τους παίκτες της Γιούβε και φυσικά και τον Μπονούτσι τουλάχιστον κατά μισό μέτρο.

Φυσικά υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις από τη Γιουβέντους για το ίσως μεγαλύτερο λάθος στο οποίο έχει υποπέσει μέχρι τώρα το VAR στην Ιταλία. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι έκανε λόγο για «ληστεία», ενώ ο επίσημος λογαριασμός της Ryanair στο Τwitter στην Ιταλία τρόλαρε την απόφαση λέγοντας πως «τα αεροπλάνα μας είναι πιο αξιόπιστα από το VAR».

Ο δικηγόρος της Σαλερνιτάνα Φραντσέσκο Φιμάνο απάντησε στη Βέκια Σινιόρα: «Πρέπει να γίνονται αποδεκτά τα αποτελέσματα εντός του αγωνιστικού χώρου».