«Διαβάζοντας όλες τις τελευταίες ημέρες, από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι και σήμερα, την εφημερίδα δεν καταλαβαίνω γιατί τα κείμενα που αφορούν το εν λόγω γεγονός βρίσκονται διάσπαρτα στις σελίδες των “ΝΕΩΝ”. Θα μπορούσατε να τα συγκεντρώνετε κάπου, ώστε να διευκολύνονται οι αναγνώστες», επισημαίνει στον Συνήγορο του Αναγνώστη ο Θ.Κ.

Οπως θα έχουν παρατηρήσει οι περισσότεροι από τους τακτικούς μας αναγνώστες, αρκετά συχνά, κυρίως δε όταν καλύπτουμε μεγάλα γεγονότα της ελληνικής ή της διεθνούς επικαιρότητας, προσπαθούμε οι σχετικές με εκείνα ειδήσεις, γνώμες και αναλύσεις να παρουσιάζονται ως ένας ενιαίος φάκελος προκειμένου το αναγνωστικό μας κοινό να έχει τη δυνατότητα να βρει εύκολα τη σφαιρική ενημέρωση την οποία φιλοδοξούμε να του προσφέρουμε σε σημαντικά πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά θέματα.

Ωστόσο, οι εφημερίδες έχουν μια συγκεκριμένη δομή – και σ’ αυτή βασίζεται η ανθεκτικότητα ενός από τους ισχυρότερους κρίκους που τις συνδέουν με όσους επιμένουν να τις διαβάζουν από την αρχή ως το τέλος για να ενημερωθούν: η αντοχή της δύναμης της συνήθειας.

Οπου κι όποτε είναι δυνατόν αλλάζουμε τη δομή των «ΝΕΩΝ» για να διευκολύνουμε την ανάγνωση της ύλης μας. Ομως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει καθημερινά. Ετσι, επιλέγουμε να πληροφορούμε τους αναγνώστες στο πρωτοσέλιδό μας για τις σελίδες στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν προκειμένου διαβάσουν όλα τα ρεπορτάζ ή την αρθρογραφία πάνω σε ένα γεγονός. Αν κάποια φορά το έχουμε παραλείψει, είναι πράγματι λάθος εκ μέρους μας. Και θα φροντίσουμε να διορθωθεί.