Mε αποκορύφωμα το διάστημα 18/8-18/9, όπου ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει εννέα διαφορετικά ματς σε μια διαδικασία που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει παρατηρώντας την από απόσταση, oι δικαιολογίες ασφαλώς και υπάρχουν. Οταν μάλιστα στο ίδιο διάστημα έγιναν και δέκα μεταγραφές στην εξέλιξη του δεύτερου αγωνιστικού σχεδιασμού. Οπως είναι σημαντικό να σκεφτεί κανείς πως ο Κορμπεράν βρήκε μια ομάδα ήδη ταλαιπωρημένη ψυχολογικά από όσα προηγήθηκαν στον επίλογο της εποχής του Πέδρο Μαρτίνς, με αποκορύφωμα τον σοκαριστικό εντός έδρας αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα. Ισως υπό άλλες συνθήκες να ήταν όλα αλλιώς. Με τις τρέχουσες όμως ο Κάρλος Κορμπεράν μάλλον μπήκε στην πλευρά της εξίσωσης με τα προβλήματα, και όχι σε εκείνη με τις λύσεις.

Ονόματα και διεθνείς

Και όσο για την επόμενη ημέρα; Από το βράδυ της Κυριακής είναι σε ανοιχτή γραμμή η διοίκηση της ομάδας με την «αγορά». Υπάρχει μια λίστα υποψηφίων που ήδη έχει σχηματιστεί, υπάρχουν προτάσεις από ατζέντηδες κ.λπ. Χορεύουν τα ονόματα στα διεθνή ΜΜΕ: Από το απίθανο σενάριο με τον Ράφα Μπενίτεθ ως τον Μίτσελ και τον Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο Ολυμπιακός όμως, ξαναλέμε, δεν σχολιάζει το παραμικρό. Και δεν αφήνει να διαρρεύσει οτιδήποτε. Η προπόνηση της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα. Ηδη έχουν αναχωρήσει για τις πατρίδες τους οι διεθνείς (Ουί Τζο και Ινμπεόμ Χουάνγκ, Τόμας Βατσλίκ, Ντορόν Λάιντνερ, Ντιαντιέ Σαμασέκου, Χάμες Ροντρίγκες, Σισέ, Κούντε, Αγκιμπού Καμαρά) και από χθες έχουν ενσωματωθεί στο δικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οι Μασούρας και Μπουχαλάκης και ο Τζολάκης στην Εθνική Ελπίδων. Είναι πιθανό το Σάββατο το πρωί να υπάρχει στον Ρέντη φιλικό παιχνίδι.   

* Τρεις μεταγραφές για τον Ολυμπιακό Β΄. Ανακοινώθηκαν χθες οι Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος, Ανέστης Βλαχομήτρος και Χρήστος Καρανάτσιος.