Σαφώς και μια νίκη τόσο λαμπερή απέναντι στον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε προσθέτει σε έναν νέο προπονητή τα πρώτα… γαλόνια στη δουλειά του. Ο Αλαν Πάρντιου στο ντεμπούτο του στον πάγκο έκανε πολλά για να γυρίσει ο Αρης από μια δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί. Ηταν πίσω στο σκορ από τον Ολυμπιακό, με 15 λεπτά να απομένουν μέχρι τη λήξη. Τελικά το ντεμπούτο του αποδείχθηκε νικηφόρο. Ο Αρης, παίζοντας επίθεση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, κατάφερε να γυρίσει το ματς. Δεν έτυχε. Πέτυχε.

Πέτυχε και επειδή ο Ολυμπιακός είχε μια κακή εικόνα; Ας πούμε πως ναι. Τούτο, όμως, δεν κατεβάζει καθόλου τα φώτα από την προσπάθεια του Αρη και των ποδοσφαιριστών του. Εκείνοι είναι που αξίζουν τα περισσότερα συγχαρητήρια για τη νίκη, λιγότερο πιθανόν ο Πάρντιου που καλά καλά μπορεί να μην τους γνωρίζει όλους. Αλλά έχει την ευκαιρία με τη διακοπή να τους μάθει πριν από τις επόμενες προκλήσεις. Ποιες είναι αυτές; Και ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για τον πολύπειρο προπονητή; Η σταθερότητα. Στον Αρη δε στέριωσε ο Μπούργος, που όταν ήρθε και ανέλαβε έκανε συνεχόμενες νίκες και σε μια ομάδα που δεν έβρισκε γκολ έκανε… θαύματα σε μικρό διάστημα. Τουλάχιστον όσον αφορά την αποτελεσματικότητα.

Αλλά η σταθερότητα χάθηκε γρήγορα. Μαζί χάθηκε και η Ευρώπη από πολύ νωρίς, μαζί χάθηκε και η εμπιστοσύνη της διοίκησης. Ο Πάρντιου έχει να διαχειριστεί από εδώ και στο εξής μια ομάδα που βάσει των λεγομένων της διοίκησης σκοπεύει να κάνει πρωταθλητισμό. Γι’ αυτό επιλέχθηκε. Και μια ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό δεν αρκούν οι νίκες της μιας βραδιάς, αλλά η σταθερή πορεία. Μονάχα έτσι θα μακροημερεύσει και το ιδανικό του ντεμπούτο θα συνοδευτεί από ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.