Είναι οι μέρες του Αϊτόρ αυτές που διανύουμε. Το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του που ήρθε με τα πράσινα του Παναθηναϊκού, σε μια περίοδο που ο ίδιος είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του και έχει συμμετοχή στα οκτώ από τα εννιά γκολ αυτής. Είναι το δικό του… φεγγάρι, το σημείο που ο Ισπανός αποδεικνύει στο γήπεδο πως δεν αποτελούσε «φωτοβολίδα» η περσινή καλή του σεζόν. Δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Η εξαίρεση ήταν η πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα, όταν δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον εαυτό του και να βγάλει το ταλέντο του στο γήπεδο. Σαφώς και παίζουν ρόλο πολλά. Πρώτο απ’ όλα η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο ίδιος ο Αϊτόρ μίλησε για το πόσο σημαντικός είναι ο Σέρβος σε αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο.

Δεύτερον το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Μια οικογένεια είναι τα αποδυτήρια. Κάτι που βγαίνει στο γήπεδο. Τρίτον η εξαιρετική του συνεργασία με τους υπόλοιπους. Εχει ταιριάξει απόλυτα με τον Χουάνκαρ, έχει ταιριάξει απόλυτα με τον Παλάσιος, με τον Ρούμπεν. Με παίκτες κομβικούς για το παιχνίδι όλης της ομάδας. Πριν από δύο μήνες με την έλευση του Βέρμπιτς, είχε ανοίξει μια κουβέντα για το πού θα αγωνιστεί ο σλοβένος εξτρέμ. Τότε είχε ειπωθεί πως πιθανότατα να «θυσιαστεί» ο Αϊτόρ προκειμένου να βρει χώρο ο Βέρμπιτς στην ενδεκάδα. Είτε διεκδικώντας από την αρχή μια θέση την οποία με το σπαθί του είχε κερδίσει πέρσι, είτε με το να μεταφερθεί πιο «μέσα» στο γήπεδο, δηλαδή στον άξονα παίζοντας πίσω από τον επιθετικό. Αλλωστε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αγώνων το κάνει αυτό και βοηθάει και από εκεί τον Παναθηναϊκό. Την απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση την έδωσε ο ίδιος ο Αϊτόρ με την απόδοσή του και την εικόνα του στο γήπεδο. Ποιος προπονητής θα… τολμούσε να τον βγάλει ή να τον μετακινήσει όταν εκείνος κάνει «όργια»; Κανείς.

Πλέον η συζήτηση για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό μεταφέρεται και εκτός γηπέδου. Αυτή η συζήτηση αφορά το συμβόλαιό του και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα. Η συνεργασία που είχε υπογράψει με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2020, ερχόμενος ως επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή, Τσάβι Ρόκα, ήταν για τρία χρόνια. Το καλοκαίρι που έρχεται, αυτό του 2023, η σύμβαση ολοκληρώνεται, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν χρειάζεται να δουν τίποτα παραπάνω για να αποφασίσουν αν ο Αϊτόρ αξίζει να παραμείνει στον σύλλογο και μάλιστα με μια γενναία αύξηση αποδοχών.

Συμβόλαιο… Βιγιαφάνιες

Η πρώτη προσέγγιση προς την πλευρά του Αϊτόρ από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού έχει ήδη γίνει. Οχι με επίσημη μορφή, αλλά στη λογική της βολιδοσκόπησης των προθέσεων τόσο της μίας πλευράς, όσο και της άλλης. Το καλό κλίμα υπάρχει και αποτελεί μια πρώτη βάση για τις επίσημες διαπραγματεύσεις, την ώρα που στον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να κάνουν τις σωστές κινήσεις για να ικανοποιήσουν έναν από τους ηγέτες της ομάδας και να τον δέσουν στο Κορωπί για τουλάχιστον μια τριετία ακόμα. Ναι αυτή είναι η πρόθεση του Παναθηναϊκού. Ενα συμβόλαιο μέχρι το 2026, που συνολικά θα αποφέρει στον Αϊτόρ περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αϊτόρ στον τρίτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, στον οποίο έχει ήδη μπει, προβλέπεται να λάβει ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους που υπάρχουν μέσα σ’ αυτό. Την περίοδο που ήρθε στον Παναθηναϊκό το συμβόλαιό του ήταν ένα από τα μεγαλύτερα, τώρα πια όμως με την παρουσία παικτών όπως ο Παλάσιος, ο Βέρμπιτς, ο Σπόραρ και φυσικά ο Μπερνάρντ, που είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στην ομάδα, ο Αϊτόρ μισθολογικά είναι σε χαμηλότερο επίπεδο. Κάτι που δεν θα συμβαίνει αν υπογράψει το νέο συμβόλαιο που προορίζεται για τον ίδιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να αυξήσει τουλάχιστον κατά 50% τις ετήσιες αποδοχές του Αϊτόρ, πράγμα που σημαίνει πως το συμβόλαιό του θα του αποφέρει περισσότερες από 600.000 ευρώ ετησίως. Και σε βάθος τριετίας, μαζί με τα μπόνους, θα φτάσει σε ένα ποσό στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Οι κουβέντες αναμένεται να πάρουν επίσημη μορφή κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν δεν θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και θα υπάρξει χρόνος για τέτοιου είδους συζητήσεις. Ο ίδιος έχει πολύ καλή διάθεση στο να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, του αρέσει ο ρόλος του και όσο κι αν ηχούν διάφορες… σειρήνες, έχει ως προτεραιότητα την παραμονή του στη Λεωφόρο.