Ομάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανόν να προσκληθούν να συμμετάσχουν στο αναδιαρθρωμένο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Οι συζητήσεις της UEFA που βρίσκονται σε εξέλιξη επικεντρώνονται σε ένα νέο format με τέσσερις ομάδες. Τις κατόχους του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ και του Κόνφερενς Λιγκ.

Για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν το νέο Ελ Ντοράντο στο μάρκετινγκ και η εκπροσώπησή τους στο Σούπερ Καπ το οποίο θα φιλοξενείται πιθανότατα σε αμερικανικό έδαφος θα προσδώσει νέο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να συμμετέχει η πρωταθλήτρια του MLS στη νέα διοργάνωση που θα κάνει ντεμπούτο το 2024.

Στα σχέδια προβλέπεται οι αγώνες να διεξάγονται Σαββατοκύριακο και να προσφέρεται καλλιτεχνικό σόου πριν και στη διάρκεια του ημιχρόνου στα πρότυπα του NFL.

Οσον αφορά τα σενάρια που θέλουν τα διεξάγονται παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ στις ΗΠΑ, ο ισχυρός άνδρας της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν τα διέψευσε: «Θα το γνώριζα αν υπήρχε οποιαδήποτε συζήτηση για να διεξαχθούν παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ εκτός Ευρώπης, κι εγώ δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό», δήλωσε χθες ο Σλοβένος.

Στο μεταξύ ο «Guardian» αποκάλυψε πως η ανακοίνωση της UEFA που κατηγορεί τους οπαδούς της Λίβερπουλ ότι προκάλεσαν την καθυστέρηση της έναρξης του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι είχε προετοιμαστεί αρκετές ημέρες πριν απ’ τον αγώνα.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη μεγάλη οθόνη του Σταντ ντε Φρανς ανακοίνωνε την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω «καθυστερημένης άφιξης των φιλάθλων». Η συγκεκριμένη ανακοίνωση εξόργισε τους οπαδούς της Λίβερπουλ, οι οποίοι κατά χιλιάδες είχαν εγκλωβιστεί σε χαοτικές ουρές έξω από το γήπεδο παρά το γεγονός ότι είχαν προσέλθει τρεις ή περισσότερες ώρες πριν απ’ την έναρξη του τελικού. Εκατοντάδες εξ’ αυτών δεν κατάφεραν τελικά να εισέλθουν στο Σταντ ντε Φρανς αν και είχαν πληρώσει πολλά χρήματα για τα εισιτήριά τους. Ο βουλευτής του Λίβερπουλ, Ιαν Μπιρν, γνωστός οπαδός των Κόκκινων που βρέθηκε στον τελικό δήλωσε: «Το βρίσκω σοκαριστικό και τρομακτικό να ακούω πως η UEFA είχε μια έτοιμη ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τους οπαδούς ως τυπική εξήγηση για την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα. Το να το κάνει αυτό στους φίλους της Λίβερπουλ μετά τα όσα έχουμε περάσει είναι τρομακτικό. Χρειαζόμαστε πλήρεις απαντήσεις για το πώς ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις».