Ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα προσπάθειες προκειμένου να… δέσει τον Ντάγκλας Αουγκούστο με νέο συμβόλαιο, ωστόσο οι μέχρι τώρα επαφές δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως από τον Ιανουάριο θα μπορεί να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος τη μεταγραφή του σε όποιον σύλλογο επιθυμεί.

Στον ΠΑΟΚ θέλουν να προλάβουν αυτή την εξέλιξη και να υπογράψουν τον ποδοσφαιριστή, ωστόσο αυτό μοιάζει προς το παρόν περίπλοκο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ενημέρωσε τον ποδοσφαιριστή ότι οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο θα γίνουν μόνο με τον ίδιο και όχι με τους μάνατζέρ του. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση και του ποδοσφαιριστή και των εκπροσώπων του. Με αποτέλεσμα οι συζητήσεις ουσιαστικά να παγώσουν.

Το διάστημα της διακοπής προσφέρεται ώστε να τρέξουν οι εξελίξεις γύρω από αυτή την πολύ σημαντική υπόθεση και αυτό ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν στον ΠΑΟΚ. Οι ιθύνοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσουν μέσα στις επόμενες μέρες μια νέα προσέγγιση με την πλευρά του Αουγκούστο, προκειμένου η υπόθεση έτσι ή αλλιώς να ξεκαθαρίσει. Από τη μεριά του ΠΑΟΚ ασκείται πίεση προς τον παίκτη ώστε να λυθεί το ζήτημα του συμβολαίου, όμως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν δείχνει πρόθεση να βιαστεί, εφόσον δεν καλυφθούν απόλυτα οι απαιτήσεις του.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα Αουγκούστο παραμένει «αγκάθι» για τον ΠΑΟΚ που θέλει να το βάλει στην άκρη, ώστε η ομάδα να επικεντρωθεί ανεπηρέαστη στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Εκεί που η επιστροφή στη δράση τη βρίσκει σε ένα κρίσιμο ντέρμπι με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στην Τούμπα.