«Αμα έχουμε την αστυνομικό, δεν φοβόμαστε τίποτα…». Αυτό φέρεται ότι ανέφεραν, όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», στις συνομιλίες τους οι αλβανοί κακοποιοί που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο τη φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις καταγραφές των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που εξάρθρωσαν συνολικά τρεις συμμορίες οι οποίες λυμαίνονταν τον πανεπιστημιακό χώρο. Οι στιχομυθίες των αλλοδαπών ποινικών δεν αφορούν άλλη παρά την 22χρονη δόκιμη αστυνομικό που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου και η οποία έχει επίσης συλληφθεί, καθώς είχε τον ρόλο της πληροφοριοδότριας των κακοποιών για επικείμενες έρευνες και εφόδους συναδέλφων της.
Η πρόσληψη
Την ώρα, μάλιστα, που συγγενείς της νεαρής (κόρης αστυνομικού των ΜΑΤ που απεβίωσε προ ετών) αρνούνται τη δράση της και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον συλληφθέντα 30χρονο, που φέρεται ότι είχε ηγετικό ρόλο μεταξύ των κακοποιών από τη γείτονα, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά την προ μερικών ετών πρόσληψη και το ενδεχόμενο ο στόχος της να ήταν εξ αρχής να υποβοηθά τους συνεργούς της. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι επιχειρησιακές διαρροές της 22χρονης βοήθησαν τον 30χρονο – με τον οποίο διατηρούσε σχέση – να αποφύγει τη σύλληψη σε δύο περιπτώσεις, στις 28 Ιανουαρίου και στις 22 Ιουλίου.
Ταυτόχρονα, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τη μετατροπή τμήματος του πανεπιστημιακού χώρου σε βάση της αλβανικής μαφίας, η οποία εξεδίωκε τους φοιτητές με τη βία από τους χώρους διαμονής και υπό την απειλή όπλων προχωρούσε ακόμα και σε ιδιότυπα face control όσων εισέρχονταν. Συγκεκριμένα, η εν λόγω εστία ήταν σημείο όπου… συνέκλιναν μέλη διαφόρων επικίνδυνων σπειρών, τα οποία, εκμεταλλευόμενα την απουσία των Αρχών ασφαλείας, ανανέωναν τη δράση τους και ανασυντάσσονταν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ανάμεσα στα μέλη των συμμοριών που διέμεναν στην εστία ήταν και τουλάχιστον δύο Αλβανοί που είχαν συλληφθεί στις 11 Οκτωβρίου 2011 για 40 ληστρικές επιδρομές σε σπίτια. Οι νεαροί κακοποιοί, που κρατούσαν Καλάσνικοφ, είχαν κατηγορηθεί – βάσει μαρτυριών θυμάτων τους – και για δύο σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών κατά τη διάρκεια ληστειών σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη. Οι εν λόγω ποινικοί, παλιά μέλη της επονομαζόμενης «συμμορίας με τα Καλάσνικοφ» που λήστευε και βίαζε (ενώ στα σπίτια-στόχους ήταν παρόντες και μέλη των οικογενειών τους), είχαν αποφυλακισθεί έπειτα από λίγα χρόνια και είχαν ενταχθεί στο κύκλωμα υπόθαλψης κακοποιών με έδρα την περιοχή του Ζωγράφου.
Οι… συνεχιστές
Κατά νεότερες αναφορές, πρόκειται για τους συνεχιστές δύο άλλων εγκληματικών οργανώσεων Αλβανών, που επίσης έδρευαν στην ίδια φοιτητική εστία και καταλήστευαν εξοπλισμό των εργαστηρίων του ΕΜΠ, αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Πολλά από τα μέλη τους, μάλιστα, είχαν συλληφθεί και τον Μάιο του 2020 κατόπιν εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. Ομως, οι ασύλληπτοι συνεργοί τους και άλλοι ποινικοί που αποφυλακίστηκαν δημιούργησαν νέους εγκληματικούς πυρήνες, πάντα με πανεπιστημιακή… έδρα.
Εν τω μεταξύ, κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε πως ο 30χρονος Αλβανός, που επιχείρησε να κτυπήσει με κατσαβίδι μια αστυνομικό που συμμετείχε στην προχθεσινή επιχείρηση, ήταν στενός συγγενής και συνεργάτης μεγαλοκακοποιού με το ψευδώνυμο «Τίτι», ο οποίος είχε σκοτώσει τον 30χρονο σεφ Νίκο Παπουτσιδάκη το 2012 στην Καισαριανή κατά τη διάρκεια κλοπής ΙΧ από πιλοτή πολυκατοικίας. Τότε, ο άτυχος νεαρός είχε κατέβει μαζί με τον αδελφό του από το διαμέρισμα όπου διέμενε προκειμένου να δει τι συμβαίνει. Οι δράστες, όμως, με πρωταγωνιστή τον «Τίτι», στη θέα των δύο αδελφών άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον άτυχο 30χρονο και σοβαρά τον μεγαλύτερο αδελφό του. Ο «Τίτι» συνελήφθη, τελικά, τον Μάιο του 2015 στην Ελβετία, όπου είχε διαφύγει. Εκδόθηκε στην Ελλάδα και φυλακίσθηκε, μόνο για να κατορθώσει, τον Ιούνιο του 2019, να δραπετεύσει μαζί με τρεις ομοεθνείς του από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, με επεισοδιακό τρόπο – αφοπλίζοντας και κρατώντας ομήρους αστυνομικούς.
Συνεργοί του «Τίτι» – για τον οποίο οι ποινικοί συμπατριώτες του τρέφουν μεγάλο σεβασμό – τελικώς συνελήφθη πρόσφατα στην Αλβανία για έξι ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς. Ο 30χρονος, που συνελήφθη την Τρίτη, τέλος, φερόταν επίσης ως μέλος των συμμοριώνπου εξαρθρώθηκαν το 2020. Αυτός, κατόρθωσε να διαφύγει, όχι όμως και στενός συγγενής του. Τότε, είχε διαπιστωθεί ότι συμμετείχε και στη σύντομη απαγωγή ανήλικου γιου δημοσιογράφου, κατοίκου Ζωγράφου.