Το είπε ο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία. Οτι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πρέπει να δει τι θα κάνει με τους επιθετικούς της. Οτι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα με όλο αυτό. Με την παραγωγή σέντερ φορ. Δεν έχει άδικο. Υπάρχουν παίκτες, δεν υπάρχουν όμως σταρ. Υπάρχουν αξιόλογοι επιθετικοί, υπάρχει όμως ένας… Μήτρογλου; Ενας Νικολαΐδης; Ενας Μαχλάς, για να πάμε και πιο πίσω;  

Τι προσπάθησε να κάνει ο Πογέτ σε αυτά τα έξι παιχνίδια που έδωσε η Εθνική ομάδα για το Nations League; Να… καμουφλάρει τούτο το πρόβλημα. Να μην υπάρχει ένα «σήμα κατατεθέν» στην κορυφή της επίθεσης, αλλά να λειτουργήσει η Ελλάδα όπως θέλει να λειτουργεί σε κάθε της γραμμή: ομαδικά. Δε θα περιμένει να βρει τα γκολ μονάχα από τους φορ της. Θα τα παράγει από παντού, από κάθε γραμμή, από κάθε ποδοσφαιριστή που μπορεί να έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Και το κατάφερε. Δέκα γκολ σημείωσε η Εθνική σε αυτά τα έξι παιχνίδια. Μόνο σε ένα δεν κατάφερε να σκοράρει, στην ήττα από την Κύπρο. Δέκα γκολ που ήρθαν από εφτά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές.

Τρία από τον Μπακασέτα, που συνολικά είχε συμμετοχή στα μισά, δηλαδή στα πέντε από τα δέκα, καθώς έδωσε και δύο ασίστ. Δύο γκολ από τον Πέτρο Μάνταλο, με Κόσοβο και Βόρεια Ιρλανδία. Και από ένα γκολ σημείωσαν οι Μασούρας, Παυλίδης, Γιακουμάκης, Πέλκας, Λημνιός. Εφτά διαφορετικοί σκόρερ, που μας δείχνουν πάντως και ένα θέμα που θα πρέπει να λύσει ο Πογέτ για τη συνέχεια. Ολοι τους ανήκουν στη μεσοεπιθετική γραμμή, μια γραμμή που έχει πολλές και ποιοτικές λύσεις. Η Ελλάδα δεν έχει πάρει τίποτα από τις «πίσω» γραμμές, ενώ δεν έχει πάρει τίποτα και από τις στημένες φάσεις. Ισως αυτό να είναι το επόμενο πρόβλημα που θα κληθεί να λύσει ο προπονητής.