Αυτό το καλοκαίρι φτιάχτηκε στην πραγματικότητα μια καινούργια ομάδα. Εγιναν πολλές προσθήκες παικτών, ήρθε και νέος προπονητής. Πέρυσι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιον τίτλο, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, και ακούω από εδώ και από εκεί πολύ κόσμο να λέει ότι ως Παναθηναϊκός είμαστε υποχρεωμένοι να κατακτούμε τίτλους. Δεν θα το έλεγα έτσι ακριβώς. Δεν μου αρέσει η λέξη. Δεν νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι. Σίγουρα, όμως, είναι ευθύνη μας να προσπαθούμε κάθε φορά να διατηρούμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικούμε τρόπαια και διακρίσεις σε όποια διοργάνωση παίρνουμε μέρος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Γι’ αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία.

Η περσινή σεζόν δεν πήγε καθόλου καλά για μας. Στην Ευρωλίγκα δεν καταφέραμε να παίξουμε στα πλέι οφ και στην Ελλάδα χάσαμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό. Το πρόσημο ήταν αρνητικό και αυτό ήταν άσχημο για όλους μας. Εκείνο που θέλουμε φέτος είναι να αλλάξουμε αυτό το πρόσημο και να το κάνουμε θετικό. Βλέπω ότι υπάρχει αισιοδοξία στον αέρα και μια δίψα από όλους μας μέσα στην ομάδα να φέρουμε ξανά τίτλους στον Παναθηναϊκό. Αν θα το καταφέρουμε ή όχι, θα το δούμε στην πορεία. Ξεκινάμε πάντως από καλή αφετηρία και θα έλεγα ότι για τον χρόνο που δουλέψαμε όλοι μαζί στην προετοιμασία και δεν ήταν πολύς, είμαστε στο 100%. Ομως η ομάδα χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να βρει τους αυτοματισμούς της. Μακάρι να είμαστε υγιείς και να μπούμε δυνατά στην Ευρωλίγκα.

Εγώ έχω μεγαλώσει μέσα στον Παναθηναϊκό. Τον αγαπώ και με έχει αγαπήσει κι αυτός. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να γίνω ο ηγέτης της ομάδας.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι διεθνής σέντερ και αρχηγός του Παναθηναϊκού