Η επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα λέγεται «And» («Και»), θα γυριστεί στη Νέα Ορλέανη, θα έχει πρωταγωνιστές τους Εμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Μάργκαρετ Κουάλεϊ και Γουίλεμ Νταφόε και φέρνει τον δημιουργό της και πάλι στο πλάι του σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου με τον οποίο έχει υπογράψει το σενάριο μεγάλων επιτυχιών, ανάμεσα στις οποίες ο «Κυνόδοντας» και ο «Θάνατος του ιερού ελαφιού».

Η ανακοίνωση έγινε επισήμως από την παραγωγή της ταινίας και τα γυρίσματα του «And» αναμένεται να αρχίσουν τον Νοέμβριο, ενώ ο Γιώργος Λάνθιμος αυτή την περίοδο βρίσκεται στο post production της τελευταίας έτοιμης ταινίας του, «Poor things», στην οποία παίζουν και πάλι οι Στόουν, Νταφόε, Κουάλεϊ, καθώς και ο Μαρκ Ράφαλο.

Το «And» σηματοδοτεί την τέταρτη συνεργασία του Λάνθιμου με τη Στόουν, η οποία έχει επίσης παίξει στην «Ευνοούμενη» και στη μικρού μήκους «Βληχή» που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες στο Κέντρου Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για το τι θα πραγματεύεται το «And» δεν είναι τίποτα ακόμα γνωστό. Οι εταιρείες που στηρίζουν την ταινία είναι οι Searchlight, Element Pictures και Film 4 με τις οποίες ο Λάνθιμος έχει εδώ και χρόνια αναπτύξει μια υγιή σχέση συνεργασίας. «Αυτή είναι η πέμπτη μας ταινία με τον Γιώργο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξανασυνδεθούμε για άλλη μια φορά με τη Searchlight και τη Film4 σε αυτό το εξαιρετικό σενάριο του Γιώργου και του Ευθύμη» δήλωσαν από την πλευρά της Element οι Εντ Γουίνι και Αντριου Λόου, παραγωγοί του «And».