Δεύτερη φορά… ευρωπαϊκά για τον Μίτσελ απόψε το βράδυ με τη φόρμα του Ολυμπιακού. Και για όσους θυμούνται την πρώτη του θητεία; Θα θυμούνται και βραδιές μαγικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ισπανός προπονητής ήταν εκείνος που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ορισμένες από τις πιο σπουδαίες νίκες στην ιστορία του. Με… κορωνίδα το 2-0 επί της πανίσχυρης τότε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, σε μια νύχτα που δεν ξεχνιέται ποτέ. Μοιάζει βέβαιο πως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε στην πρόσληψη του Μίτσελ. Λίγες μόνο μέρες μετά τη δεύτερη ήττα στον όμιλο, που φέρνει τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση, ένας προπονητής που έχει φέρει επιτυχίες μπορεί να αποδειχτεί εκείνος που θα φέρει και τη σημερινή… αναγέννηση.

Ο Μίτσελ όταν έπαιζε ποδόσφαιρο υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς μέσους. Ο σεβασμός προς το πρόσωπό του απ’ όλη την Ευρώπη είναι δεδομένος. Αποτελεί θρύλο για την πιο… ευρωπαϊκή ομάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη: τη Ρεάλ Μαδρίτης. Γνωρίζει πιθανόν καλύτερα από τον καθένα την ψυχολογία με την οποία πρέπει να μπαίνει ένας ποδοσφαιριστής σε αυτά τα μεγάλα ματς. Κι έχει τον τρόπο να το μεταδώσει. Πριν απ’ το παιχνίδι, στο προπονητικό κέντρο, στα αποδυτήρια. Με τις ομιλίες του, με τη στάση του, ακόμα και με τις επίσημες δηλώσεις του.

Για τον Μίτσελ αυτού του είδους οι βραδιές είναι η ζωή του όλη. Το… αλατοπίπερο της προπονητικής του καριέρας. Για τον Ολυμπιακό η διεκδίκηση της πρόκρισης είναι κάτι το οποίο το γνωρίζει απ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μεταξύ αυτών και από την περίοδο που ο Ισπανός είχε έρθει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας. Το μείγμα ίσως να αποδειχτεί… εκρηκτικό και να δώσει απόψε μια νίκη που έχει ανάγκη και ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο.