Ξεχωριστή είναι η σημερινή μέρα για τις δύο κυπριακές ομάδες, που μετέχουν στο Europa League, καθώς τίθενται αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις, διαφορετικής φύσης για την καθεμιά. Η Ομόνοια υποδέχεται στο ΓΣΠ της Λευκωσίας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οπερ σημαίνει ότι δεν υπάρχει παρελθόν στις αναμετρήσεις της με την Ομόνοια, υπάρχει όμως με τον προπονητή της, Νιλ Λένον, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει τους Μπέμπηδες 9 φορές ως ποδοσφαιριστής της Λέστερ και της Σέλτικ. Ο απολογισμός του είναι τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Η Ομόνοια είναι τελευταία χωρίς νίκη στον Ε’ όμιλο και δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από το αποψινό παιχνίδι, σε αντίθεση με την ΑΕΚ Λάρνακας, που πήγε στην Κωνσταντινούπολη για τον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ θέλοντας να κερδίσει τον βαθμό ή τους βαθμούς που θα τη διατηρήσουν στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ απέκτησε ελπίδες μετά τη νίκη της στο Κίεβο επί της Ντιναμό, όμως απέναντι στη φορμαρισμένη Φενερμπαχτσέ το έργο της θα είναι πιο δύσκολο και λόγω του ότι είναι μια κυπριακή ομάδα που θα παίξει επί τουρκικού εδάφους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ατμόσφαιρα στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Στο Μονακό

Η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα και Σιώπη έχει δύσκολη αποστολή στο Μονακό, την ώρα που η πρωτοπόρος του Η’ ομίλου, Φερεντσβάρος, δοκιμάζεται στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Για τον Α’ όμιλο η Ζυρίχη υποδέχεται την Αϊντχόφεν και η Αρσεναλ την Μπόντο Γκλιμτ. Για τον Γ’ το ντέρμπι γίνεται μεταξύ Ρόμα και Μπέτις στη Ρώμη, ενώ παίζουν επίσης Ελσίνκι – Λουντογκόρετς.

Για τον Δ’ παίζουν Μάλμε – Ουνιόν Βερολίνου και Μπράγκα – Σεν Ζιλουά. Για τον Ε’ η Σέριφ υποδέχεται τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και για τον ΣΤ’ θα αγωνιστούν η Στουρμ εναντίον της Λάτσιο και η Μίντιλαντ κόντρα στη Φέγενορντ.

Δ.Χ.