Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αρνήθηκε πως υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Ερλινγκ Χάαλαντ που του επιτρέπει να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2024, όπως αναφέρθηκε σε ισπανικά μίντια. «Δεν είναι αλήθεια. Δεν έχει ρήτρα αποδέσμευσης για τη Ρεάλ ή για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις φήμες και όσους τις διαδίδουν. Ανησυχώ μόνο για ό,τι μπορώ να ελέγξω. Αυτό που έχει σημασία είναι πως έχει προσαρμοστεί πολύ καλά και έχουμε την αίσθηση πως είναι χαρούμενος εδώ», υπογράμμισε ο Καταλανός.

Εξήγησε επίσης πως ο λόγος που τον αντικατέστησε στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη στην ανάπαυλα, μετά τα δύο γκολ που είχε ήδη πετύχει ήταν τα πολλά αγωνιστικά λεπτά με τα οποία είχε επιβαρυνθεί ήδη ο παίκτης κι ενώ ακολουθεί το παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον την οποία πέρυσι οι Σίτιζενς δεν είχαν καταφέρει να νικήσουν.  Με το διαρκές σκοράρισμα ο Χάαλαντ πλέκει τον μύθο του. Εφτασε ήδη τα 19 γκολ σε 12 αγώνες φέτος, ενώ εναντίον της Κοπεγχάγης του αρκούσαν 11 επαφές με την μπάλα για να τη στείλει δύο φορές στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο συμπαίκτης του Τζακ Γκρίλις δήλωσε πως ποτέ δεν έχει ξαναδεί φαινόμενο σαν τον Χάαλαντ ενώ αποκάλυψε πως ο τερματοφύλακας της Κοπεγχάγης Καμίλ Γκραμπάρα του είπε ότι «αυτός ο τύπος δεν είναι άνθρωπος».