72 υπουργούς έχει αλλάξει ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, στους 14 μήνες της θητείας του, με κάποιους από αυτούς να κρίνονται τόσο ακατάλληλοι που κόπηκαν από το Κογκρέσο πριν αναλάβουν. Κάποιοι άλλοι βέβαια πιθανολογείται πως εκδιώχθηκαν επειδή προσπαθούσαν να κάνουν όντως τη δουλειά τους. Ο Καστίγιο, βλέπετε, που έχει διορίσει όλο το σόι του και όλο το χωριό του σε υψηλά κυβερνητικά πόστα, ερευνάται σε έξι παράλληλες ανοιχτές δικαστικές έρευνες για σοβαρά αδικήματα ενώ η κόρη του, ένας ανιψιός και μια κουνιάδα του είναι υπόδικοι.

66 παιδιά στην Γκάμπια πέθαναν από επιπλοκές στα νεφρά που εκτιμάται πως μπορεί να προκλήθηκαν από τέσσερα αντιβηχικά σιρόπια που παράγονται από συγκεκριμένη ινδική φαρμακευτική εταιρεία. Τα φάρμακα αποσύρθηκαν αμέσως στην Γκάμπια, αλλά ο ΠΟΥ εξέδωσε διεθνή συναγερμό καθώς δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί αν κυκλοφορούν τα ίδια σιρόπια ή κάποια επικίνδυνη πρώτη ύλη τους σε άλλες χώρες.

433 άνθρωποι κέρδισαν το τζακ ποτ του ΛΟΤΤΟ στις Φιλιππίνες και θα πάρουν από 545.000 πέσο, περί τα 9.390 ευρώ προ φόρων, ποσό υπερδιπλάσιο του μέσου κατά κεφαλήν ετήσιου εισοδήματος στη χώρα. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε τεράστιο θέμα με επίσημα αιτήματα να γίνει έρευνα για τυχόν απάτη, μιας και η πλειοψηφία θεωρεί απίθανο 433 άνθρωποι να διάλεξαν συμπτωματικώς τον ίδιο συνδυασμό έξι αριθμών, που όλοι τους ήταν πολλαπλάσια του 9 (9, 45, 36, 27, 18, 54).