Οταν οι ειδικοί άρχισαν να παρακολουθούν τον Κβαρασκέλια πίστευαν πως κάποιο λάθος έχει γίνει με τις μετρήσεις στη στατιστική του. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει δέκα ντρίμπλες κατά μέσο όρο, σε κάθε ματς. Πριν συγχωνευτεί το ταλέντο με τη φήμη του Μαραντόνα και γεννηθεί ο «Κβαραντόνα», στην πατρίδα του τον αποκαλούσαν «Κβαρίντσα», για την τεχνική του κατάρτιση που θυμίζει Βραζιλιάνους της αλάνας. Αλλωστε η Γεωργία πάντα φημιζόταν για τους τεχνίτες παίκτες της και στην εποχή της Σοβιετικής Ενωσης η Γεωργία θεωρούνταν η ποδοσφαιρική της  Βραζιλία.

Ο «Κβάρα» αποτελεί τη φετινή μεγάλη αποκάλυψη της Serie A και γενικότερα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι μόλις 21 ετών αλλά αλωνίζει τις άκρες του γηπέδου σαν να κουβαλά εμπειρία χρόνων. Στα δύο πρώτα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα πέτυχε τρία γκολ και είχε μία ασίστ. Ούτε ο Μαραντόνα δεν είχε τέτοια προσφορά στο ξεκίνημά του.

Ο προπονητής του Λουτσιάνο Σπαλέτι υποστηρίζει πως όταν ο «Κβάρα» αποβάλει το άγχος του και την πίεση που νιώθει θα μαγέψει τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Η Νάπολι έκανε το colpo grosso με την απόκτησή του έναντι μόλις 10 εκατ. ευρώ από την Ντιναμό Μπατούμι στην οποία είχε επιστρέψει από τη Ρούμπιν Καζάν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν μπορώ να πλησιάσω τον Μαραντόνα αλλά θα τα δώσω όλα για να γίνω ένας μεγάλος παίκτης σ’ αυτή την ομάδα. Φυσικά μου αρέσει το προσωνύμιο», δήλωσε πρόσφατα ο Γεωργιανός.