Το πρωτάθλημα της Basket League, που αρχίζει σήμερα, δεν προοιωνίζεται τίποτα διαφορετικό σε σχέση με αυτά των προηγούμενων τουλάχιστον 15-16 ετών όσον αφορά το ποιος θα κερδίσει τον τίτλο. Ή ο κάτοχός του Ολυμπιακός θα είναι αυτός ή ο Παναθηναϊκός. Τρίτος διεκδικητής δεν υπάρχει. Μάλιστα ο Ολυμπιακός ξεκινά έχοντας λίγο μεγαλύτερες πιθανότητες, διότι ενίσχυσε τον ήδη πολύ καλό περσινό κορμό του, ενώ ο Παναθηναϊκός, που άλλαξε όλη την περσινή ομάδα, πρέπει να αποδείξει και στο παρκέ ότι έχει βελτιωθεί.

Πίσω από τους δύο Αιώνιους, πάντως, αναμένεται να γίνει ένα πρωτάθλημα πολύ ενδιαφέρον, ίσως και καλύτερο από το περσινό. Οι ομάδες με αξιόλογα ρόστερ και δυνατότητες για να πάρουν μια θέση μέσα στην πρώτη τετράδα δεν είναι λίγες.

Το Περιστέρι είναι μια τέτοια, καθώς δείχνει να είναι αρκετά γεμάτο σε όλες τις θέσεις, έχει εμφανίσει πολύ καλά δείγματα μέχρι στιγμής κι έχει στον πάγκο του τον Βασίλη Σπανούλη, που όλοι είναι περίεργοι να δουν αν θα τα καταφέρει το ίδιο καλά και ως προπονητής. Ο Προμηθέας επίσης, καθώς μετέχει ταυτόχρονα και στο Eurocup και δεν έχει άλλη επιλογή από το να είναι ανταγωνιστικός. Η ΑΕΚ, που αφού «καθάρισε» με τα ban, δείχνει να έχει φτιάξει μια ομάδα με καλούς ξένους και χρήσιμους Ελληνες καθοδηγούμενη από έναν καλό προπονητή, όπως ο Ηλίας Κατζούρης. Ο Κολοσσός του Ηλία Παπαθεοδώρου, που στο φάιναλ φορ του Super Cup έδειξε ότι έχει σημαντικές δυνατότητες.

Αυτές οι ομάδες λογικά θα παλέψουν για την τετράδα, ενώ μοιάζουν ικανές υπό συνθήκες να κάνουν και μια ζημιά σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, που θα είναι κρίσιμη για την έκβαση της μάχης όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και στην κατάταξη πιο κάτω. Λίγο πιο πίσω τους βρίσκονται οι ΠΑΟΚ και Αρης, οι οποίοι ωστόσο λόγω φανέλας μπορούν στο τέλος να πετύχουν περισσότερα απ’ όσα αναμένεται. Ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν το Λαύριο, αλλά και η νεοφώτιστη Καρδίτσα του προέδρου Γιάννη Μπουρούση, που με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο και κάποιους καλούς ξένους δείχνει ικανή να παίξει ρόλο.

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που από την 3η θέση και κάτω μοιάζει απρόβλεπτο κι αυτό το κάνει ενδιαφέρον, τουλάχιστον στα μάτια των μερακλήδων του μπάσκετ…