Το βράδυ της Κυριακής η Καρδίτσα αντιμετώπισε την ΑΕΚ και ο Γιάννης Μπορούσης από το πρωί ήταν στο… πόδι! Δεν ήταν λόγω του μπάσκετ, αλλά λόγω της έκθεσης σκαφών αναψυχής που ελάμβανε χώρα στη μαρίνα του Λαυρίου. Συνεργάτης μου με ενημέρωσε πως ο παλαίμαχος σέντερ, ως λάτρης της θάλασσας που δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση, επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για κάθε είδους πλεούμενο, αν και στα φουσκωτά έριξε κάποιες παραπάνω ματιές! Μικρή λεπτομέρεια, βεβαίως, ότι η Καρδίτσα δεν βρέχεται από θάλασσα…

Ο υποστηρικτής

της Μαρσέιγ

Οπαδός της Μαρσέιγ είναι ο Αντονί Μπελμόντ, ο Γάλλος που «σκότωσε» τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του προχθεσινού αγώνα στη Λιβαδειά. Μάλιστα, ο μέσος του Λεβαδειακού παρακολουθούσε, όποτε μπορούσε, στο «Βελοντρόμ» παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας, τον καιρό που έμενε στη γενέτειρά του, την Ιστρ, η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μασσαλίας. Στην Ολιμπίκ, βέβαια, ουδέποτε έπαιξε και μάλλον δεν πρόκειται, καθώς στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας έχει αγωνιστεί μόνο με την Ντιζόν. Ωστόσο, είναι κάτι που ποσώς τον πτοεί. Το μεροκάματο βγαίνει και σε μικρότερες ομάδες. Πριν απ’ τον Λεβαδειακό ήταν στην Γκρενόμπλ και πιο παλιά, για μια διετία, στη Λέφσκι Σόφιας.

Εξάλλου, όταν ο Μπελμόντ ήταν μικρός, στην ηλικία των 15-16 ετών, είχε πάει να δοκιμαστεί στην Μπαρτσελόνα και στη Λίβερπουλ, αλλά δεν τον κράτησαν, οπότε το όνειρο να παίξει κάποια στιγμή σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ εξέπνευσε γρήγορα.

«Εφυγε» ο Nίκος Αντωνιάδης

Μεγάλη απώλεια για το ελληνικό βόλεϊ ο θάνατος του Νίκου Αντωνιάδη το βράδυ της Κυριακής. Εδωσε σκληρή μάχη για περίπου δύο μήνες, ήταν 74 ετών ο Αντωνιάδης και κατά πολλούς υπήρξε ο κορυφαίος επιθετικός όλων των εποχών.

Με τρομερό άλμα και δυνατά καρφιά, έπαιξε στον Ηρακλή και την εθνική ομάδα (από το 1967 έως το 1978), ενώ πήρε μεταγραφή για το εξωτερικό και ήταν ο πρώτος έλληνας βολεϊμπολίστας που το έκανε. Στη Γαλλία με τη Ρασίνγκ Παρί πανηγύρισε τρεις τίτλους πρωταθλήματος, το ’76, το ’77 και το ’78.

Επιρρεπής σε λάθη

και κάρτες

Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι στον Αρη με τον Μπράιαν Νταμπό. Ο 30χρονος αμυντικός μέσος από την Μπουρκίνα Φάσο είναι, συν τοις άλλοις, επιρρεπής στις κάρτες. Εχει παίξει σε 5 ματς, εκ των οποίων σε 4 βασικός, με συνολικό χρόνο 349 λεπτά (σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Super League) κι έχει προλάβει να αποβληθεί μία φορά (στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) με δύο κίτρινες, ενώ στο τελευταίο ματς κόντρα στην ΑΕΚ συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες και θα πρέπει να απουσιάσει από ένα από τα προσεχή παιχνίδια. Ούτε από τον έτερο αμυντικό χαφ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, τον Σεΐχ Ντιόπ, είναι ευχαριστημένοι στον Αρη. Αλλωστε, έχει παίξει λιγότερο κι από τον Νταμπό, ενώ είναι πανθομολογούμενο το πρόβλημα ανασταλτικής λειτουργίας που αντιμετωπίζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ατυχος ο Τζόλης

Ο Χρήστος Τζόλης στάθηκε άτυχος στην αναμέτρηση της Τβέντε με τη Φέγενορντ. Υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατό του και αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες. Οπως έμαθα, ο έλληνας άσος άρχισε άμεσα θεραπεία και υπολογίζεται πως θα επανέλθει στη δράση αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την έναρξη ξανά των πρωταθλημάτων.

Eρωτήσεις

στον Τζουκάνοβιτς

Κάθε εβδομάδα μια νέα διαδραστική συνέντευξη με τις ερωτήσεις των φιλάθλων θα προβάλλεται στον λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης στο Spotify. Καλεσμένος αυτή την εβδομάδα θα είναι ο Ερβιν Τζουκάνοβιτς και μέχρι την Πέμπτη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στέλνουν ηχογραφημένες τις ερωτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση press@asterastripolis.gr.

Παρεμπιπτόντως, ο βόσνιος στόπερ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Λεωφόρο, αλλά η αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 84ο λεπτό και η ήττα της πελοποννησιακής ομάδας με το VAR-ίσιο πέναλτι υπέρ του Αϊτόρ μετρίασαν την όποια ικανοποίησή του.

Πήρε πίσω το διαβατήριο

Στα χέρια του Αλί Νταεΐ βρίσκεται ξανά το διαβατήριό του το οποίο είχαν κατασχέσει οι ιρανικές αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Η απόδειξη που του είχαν δώσει ανέφερε πως θα πρέπει να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα για να προχωρήσει η υπόθεση.

Ο ιρανός άλλοτε κορυφαίος σκόρερ στους διεθνείς αγώνες με 109 γκολ αδιαφόρησε και τελικά το διαβατήριο του επιστράφηκε ύστερα από δύο, τρεις ημέρες, όπως είπε ο ίδιος.

Ο 52χρονος Νταεΐ, γνωστός και ως «Βασιλιάς», έχει ασκήσει κριτική για τη στάση του ιρανικού καθεστώτος απέναντι στους διαδηλωτές μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, όπως επίσης πολλοί πρώην και νυν ποδοσφαιριστές. Ανάμεσά τους είναι ο πρώην άσος της Μπάγερν, Αλί Καρίμι που του έχει ασκηθεί δίωξη και ο πρώην διεθνής Χοσεΐν Μαχινί που συνελήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου κατηγορούμενος για ενθάρρυνση ταραχών. Αργότερα τον άφησαν ελεύθερο με χρηματική εγγύηση.