Η Μπριζ άντεξε μέσα στη Μαδρίτη και με το 0-0 που πήρε από την Ατλέτικο διατήρησε ανέπαφη την εστία της για τέταρτο σερί παιχνίδι στους ομίλους και βρίσκεται ουσιαστικά στους «16» για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε αντίθεση με τους Ροχιμπλάνκος, που πλέον κινδυνεύουν σοβαρά να μείνουν εκτός. Η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας εξελίχθηκε σε μονόλογο για την Ατλέτικο, που έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως έπεσε «θύμα» της αφλογιστίας των επιθετικών της και κυρίως των Γκριεζμάν και Κορέα, αλλά και της τύχης.

Η φάση του 89ου λεπτού είναι χαρακτηριστική. Επειτα από κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Μοράτα, που μόνος μέσα στη μικρή περιοχή σούταρε, όμως ο Μινιολέ απέκρουσε με το… κεφάλι, δίχως καλά καλά να καταλάβει τι είχε κάνει! Λίγο αργότερα βρέθηκε σε θέση για γκολ μέσα στη μικρή περιοχή και ο Κούνια, το πλασέ του οποίου απέκρουσε με τα πόδια ο γκολκίπερ της Μπριζ. Οι Βέλγοι ήταν επί της ουσίας ακίνδυνοι επιθετικά, με εξαίρεση τη φάση του 43′, όταν ο Μπιουκάναν φάνηκε να ανατρέπεται από τον Μολίνα μέσα στην περιοχή της Ατλέτικο.

Ο ολλανδός διαιτητής Μάκελι καταλόγισε αρχικά πέναλτι, αλλά μετά από μελέτη του VAR το πήρε πίσω, καθώς διαπίστωσε ότι ο επιθετικός της Μπριζ ήταν αυτός που είχε πατήσει τον αμυντικό της Ατλέτικο.

Δ.Χ.