Ο Πέτρος Μάνταλος εντάχθηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2014. Ως ένας φέρελπις ποδοσφαιριστής, στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων με προοπτική εξέλιξης μεγάλη. Ολα όσα ο διεθνής μέσος «υποσχόταν», υλοποιήθηκαν. Κυρίως γιατί πάλεψε πολύ, ήταν συνεπής στην πορεία του, δεν σταμάτησε τις προσπάθειες ακόμη και όταν λαβώθηκε σοβαρά. Κατάφερε να μπει στο γκρουπ των μέσων που έγραψαν καλές σελίδες στο βιβλίο της ΑΕΚ. Ωστόσο, ορισμένες φορές η πολυετής συμβίωση φέρνει την… κόπωση, την αμφισβήτηση, την γκρίνια. Συνέβη αυτό με τον Μάνταλο και την ΑΕΚ. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού λες και ήταν ένα βάρος για τον χαφ, λες και δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί και να αντεπεξέλθει στις ευθύνες. Αραγε, του ζητούσαν περισσότερα σε σύγκριση με όσα μπορούσε να κάνει; Προφανώς. Ισως να είναι και αυτό. Αλλά ανεξάρτητα με τι ακριβώς συμβαίνει, η φετινή διαχείριση του ποδοσφαιριστή είναι κάτι που βοηθά τόσο τον Μάνταλο όσο και την ΑΕΚ. Αποδεικνύεται αυτό στις τελευταίες αγωνιστικές και κυρίως όταν ο παίκτης δεν εκκινεί στο βασικό σχήμα. Αλλωστε, είναι ξεκάθαρο πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει βρει έναν κορμό που εμπιστεύεται, του δίνει συνεχόμενες νίκες, δεν τον αλλάζει πάρα μόνο σε… έκτακτες ανάγκες. Το σχήμα, λοιπόν, που προκρίνει ο κόουτς απαρτίζεται από τους Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Ελίασον, Πινέδα, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία. Πού θα παίξει ο Μάνταλος; Ακόμη και σε θέση πίσω από τον κλασικό φορ, βλέπουμε εσχάτως τον Αραούχο, ενώ ο Πινέδα αποτελεί έναν άκρως ποιοτικό παίκτη και βγαίνει συχνά-πυκνά ο κορυφαίος στους αγώνες της ΑΕΚ.

Την Κυριακή ο πάλαι ποτέ κάπτεν της ομάδας απέδειξε τη χρησιμότητα που έχει ερχόμενος από τον πάγκο. Μπήκε στο ματς κόντρα στον Ατρόμητο στο 70′ και ήταν ο καταλύτης της νίκης! Σε μια από τις όχι πολλές εντυπωσιακές του στιγμές στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε, κατάφερε να «τσιμπήσει» την μπάλα και μαζί κέρδισε το υπέρ της ΑΕΚ πέναλτι: η συνέχεια είναι γνωστή με την ευστοχία του Αμραμπατ που έφερε το 1-0 και τους τρεις βαθμούς.

Φυσικά, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ήταν πρωταγωνιστής ο έλληνας παίκτης και σε δεύτερο… επεισόδιο μέσα σε λίγα λεπτά. Ακριβώς στην τελευταία φάση του παιχνιδιού μάρκαρε αντικανονικά τον Σουάρεθ, ο «κορυφαίος» Σιδηρόπουλος «έκλεισε τα μάτια», από το VAR ούτε φωνή ούτε ακρόαση και κάπως έτσι ο Πέτρος Μάνταλος αναδείχθηκε σε παίκτη-κλειδί της νέας επιτυχίας. Ενας άσος που χωρίς τα βάρη τού (πρόσφατου) παρελθόντος, ξεχωρίζει με λιγότερες αλλά πάντα αξιοπρόσεκτες ενέργειές του… Οσον αφορά τον ενεργό στα social media Ματίας Αλμέιδα, πόσταρε στο Instagram και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα:

«Να συνεχίσουμε ενωμένοι για τον ίδιο στόχο. Πάμε ΑΕΚ», έγραψε ως λεζάντα στη φωτογραφία του, αυτή που δίνει οδηγίες με… έντονο ύφος!