Ωρα Κυπέλλου απόψε (19:00) για την ΑΕΚ που θα υποδεχτεί στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη φάση των «32» της διοργάνωσης. Ενα ματς που δίνει την ευκαιρία στον Ματίας Αλμέιδα να κάνει αλλαγές και να χρησιμοποιήσει παίκτες που μέχρι τώρα είχαν λίγο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής. Παίκτες που πέρυσι ήταν βασικοί, αλλά φέτος έχουν περάσει σε δεύτερο ρόλο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα υποτιμηθεί το παιχνίδι, αφού πρόκειται για νοκάουτ ματς που δεν αφήνει περιθώρια για λάθη.

Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο αργεντινός τεχνικός δεν θα έχει καμία σχέση με όσα βλέπαμε στους τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος όπου είχε παγιωθεί μία κατάσταση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Κυριότερη αλλαγή θα είναι το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ρότα να παίρνει ανάσες και τον γάλλο άσο να κάνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα.

Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να αλλάξει όλη η άμυνα της ΑΕΚ, με τους Τζαβέλλα και Μήτογλου να ξεκινούν στο κέντρο της άμυνας και τον Χατζισαφί στα αριστερά. Εξάλλου Βίντα και Μοχαμαντί έμειναν εκτός αποστολής. Ο Στάνκοβιτς έχει επανέλθει από την ίωση και θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια αντί του Αθανασιάδη που τα πήγε εξαιρετικά στα δύο ματς που τον αντικατέστησε στο πρωτάθλημα. Στα χαφ ο Γαλανόπουλος «παίζει» δυνατά για την πρώτη του συμμετοχή ως βασικού μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και την περσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ιωνικό, ενώ υποψήφιοι για να ξεκινήσουν είναι και οι Γιόνσον και Μάνταλος.

Για βασικός σε αυτό το ματς προοριζόταν και ο Αμραμπατ, ωστόσο η θλάση που υπέστη στο ματς με τον Ατρόμητο θα τον αφήσει εκτός για το επόμενο διάστημα. Οπως εκτός είναι και οι Τσούμπερ και Φαν Βέερτ που δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αν ήταν διαθέσιμοι οι τρεις τους, δεν αποκλείεται να βλέπαμε μία ΑΕΚ αλλαγμένη στο 100% σε σχέση με τα τελευταία ματς. Δείγμα και του μεγάλου βάθους πάγκου που διαθέτει εφέτος η Ενωση.