Ο ένας έκανε ντεμπούτο ως βασικός με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και ο άλλος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την απόκτησή του. Ο λόγος φυσικά για τον Μιχάλη Κοσίδη και τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, που τράβηξαν πάνω τους τα φώτα στην εύκολη νίκη-πρόκριση της Ενωσης με το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδος.  Yπήρχε όμως και τρίτος πρωταγωνιστής: ο ρέφερι Διαμαντόπουλος που έπαιξε φουλ έδρα και θα μπορούσε κάποιος να τον αποκαλέσει και… στήριγμα της ΑΕΚ. Το υπέρ της ομάδας του Αλμέιδα πέναλτι είναι, αν όχι εντελώς ανύπαρκτο, σίγουρα πολύ αυστηρό! 

Ο νεαρός επιθετικός, ο Κοσίδης, ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στη Νέα Φιλαδέλφεια με γκολ από τα… αποδυτήρια, ενώ ο Γάλλος άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις δείχνοντας έτοιμος να κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται. Να πάρει τη φανέλα βασικού.

Εννιά αλλαγές 

Με εννιά αλλαγές, σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο, παρατάχθηκε η ΑΕΚ κόντρα στους Ηπειρώτες αφού μόνο οι Αραούχο και Ελίασον διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα. Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Χατζισαφί αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας, με τους Γαλανόπουλο και Γιόνσον στα χαφ. Προωθημένος ήταν ο Κοσίδης και από πίσω του οι Μάνταλος, Αραούχο και Ελίασον. Αρκετά αλλαγμένος ήταν και ο ΠΑΣ που είχε το μυαλό του και στο πολύ κρίσιμο ματς της Κυριακής με τον Ιωνικό. 

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο ματς δεν θα μπορούσε να φανταστεί η ΑΕΚ αλλά ούτε και ο Κοσίδης. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ελίασον έστρωσε στον Αραούχο που σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, με τον Πριόρ (αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Αθανασίου στο 19′) να διώχνει ασταθώς και τον υψηλόσωμο φορ να κάνει το 1-0 από κοντά. Ενα παιδί που όχι μόνο είναι προϊόν των ακαδημιών της ομάδας, αλλά είναι και γέννημα θρέμμα ΑΕΚτζής. Ποιος τη χάρη του…

Το γρήγορο γκολ έδωσε ηρεμία στην ΑΕΚ που χωρίς να ανεβάσει ποτέ ιδιαίτερα ρυθμούς στο ματς, ήταν το απόλυτο αφεντικό και δεν επέτρεψε στον ΠΑΣ να την απειλήσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Δύο κεφαλιές του Μάνταλου και άλλες δύο τελικές από τον Αραούχο εξουδετερώθηκαν από τον Αθανασίου, με το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς άλλο γκολ. 

«Εφεύρεση»

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να παίξει κάπως ανοιχτά, αλλά όλα τελείωσαν για εκείνον όταν στο 66′ ο Διαμαντόπουλος έδωσε με απίστευτη ευκολία πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Ελίασον. Θα το έδινε ο επιθετικός της ΑΕΚ στον εαυτό του; Αλλωστε ο κιτρινόμαυρος άσος ήταν αυτός που πρώτος τράβηξε τη φανέλα του αντιπάλου του. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αθανασίου για το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από ήρωας της Κυριακής με το πέναλτι που κέρδισε κόντρα στον Ατρόμητο, σκόρερ την Πέμπτη για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Φράνσον, Ραντόνια, Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς πέρασαν στο ματς από τον Αλμέιδα, με την ΑΕΚ να αγγίζει το γκολ δύο φορές στο φινάλε, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει. Αυτό γιατί ο Αθανασίου σταμάτησε Αραούχο και Γκατσίνοβιτς με εξαιρετικές επεμβάσεις και η Ενωση στρέφει πλέον την προσοχή της στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Δευτέρας με τον Λεβαδειακό, όπου θα έχει και 500 οπαδούς στο πλευρό της. Να σημειωθεί και το γεγονός πως για δεύτερο παιχνίδι οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν άναψαν καπνογόνα, ακούγοντας τις συστάσεις της ΠΑΕ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (80′ Ραντόνια), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75′ Φράνσον), Μάνταλος, Ελίασον (72′ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Κοσίδης (72′ Λιβάι Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (19′ Αθανασίου), Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Καραχάλιος, Ριένστρα (76′ Κιάκος), Λιάσος, Φοφανά (76′ Μπαλάν), Μορέιρα (56′ Ροσέρο), Παμλίδης (56′ Λώλης).

«Με χαροποιεί ιδιαίτερα να βλέπω τα παιδιά που δεν είχαν παίξει πολύ μέχρι σήμερα να μπορούν να προσαρμόζονται στο σύστημα της ομάδας», επεσήμανε ο Αλμέιδα μετά το τέλος του ματς όντας περιχαρής για όσα είδε από τις… ρεζέρβες του. Από την άλλη, ο Θανάσης Στάικος στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του έμεινε στο παιχνίδι μέχρι και το 68′ που δέχθηκε το δεύτερο γκολ.